Titkon sok német köszönetet mond Orbán Viktornak
A Mandinernek adott interjút a Cicero német folyóirat főszerkesztője, aki elismerte, hogy Magyarország kulcsszerepet játszik a migrációban. Úgy fogalmazott, hogy egy néppárti győzelem esetén Ausztriában visszatérhet az Osztrák-Magyar Monarchia, mint hatalmi centrum.
2017. szeptember 21. 10:41

– Nem érzik a német választók nevetségesnek, hogy Európa legerősebb országának kancellárjelöltjei egy kis kelet-közép-európai ország miniszterelnökének döntéseivel foglalkoznak?

– A vitáról az a véleményem, hogy mindkettejüknek csak ártott, és leginkább a kispártokat erősítette. Ami pedig Magyarországot illeti, Magyarország kulcsszerepet játszik a migrációban, nyilván nem az ország nagysága vagy GDP-je, sokkal inkább a fekvése és a politikája miatt. Néha nekem is az az érzésem, hogy visszatérhet az Osztrák-Magyar Monarchia mint hatalmi centrum, ha Orbán Viktor magyarországi kormányzása mellett hamarosan a néppárti Sebastian Kurz is hatalomra jut Ausztriában.

– Mit gondolnak a hétköznapi emberek Németországban Orbán Viktor politikájáról?

– Sokan vannak, akik titokban köszönetet mondanak neki, sőt már létre is jött egy Facebook-csoport a németországi követőinek. Hangosan viszont csak kevesen mernek neki köszönetet mondani.

A részletes interjút itt olvashatják.

magyaridok.hu - Mandiner
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó