Aggódnak a nagy öregek az MSZP-ért
Lázadás nincs az MSZP-ben, de a kavarodás jelentős.
2017. október 1. 11:57

Aggódással teli, heves nyilatkozatokkal próbálják jobb útra téríteni az összeomlás felé tartó MSZP-t a párt egykori emblematikus arcai, sokat látott nagy öregjei. – A legkevesebb, amit megtehetnek a baloldaliak, hogy csendben összeállnak, és meghozzák azt a döntést, ami alkalmassá teszi őket a győzelemre – mondta az Mno.hu-nak Suchman Tamás.

A Horn-kormány privatizációért felelős tárca nélküli minisztere, majd ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter úgy fogalmazott, hogy „Ha ez a cirkusz van, ha mindenki mindenkivel veszekszik ezért, azért, amazért, és ezt nem hagyják abba október végéig, én nyilvánosságra hozom azt az egész belső történetet, ami lehetetlenné tesz bennünket.

Teremtek én itt nekik olyan cirkuszt, hogy nem teszik zsebre, mert ezt nem lehet csinálni!” Suchman elmondása szerint őt a legjobban a jobboldal és a szélsőjobboldal feszíti. – Én zsidó vagyok, és nagyon-nagyon gyűlölöm, hogy szélsőjobboldaliak óbégatnak, zsidóznak Budapesttől vidékig – mondta.

Kovács László egykori MSZP-elnök és -alelnök, többszörös külügyminiszter, az Európai Bizottság volt adó- és vámügyi biztosa (képünkön) is azon a véleményen van, hogy az utolsó pillanatban vannak a szocialisták. „Össze kell fogni, ha az ördöggel nem is, de minden demokratikus párttal” – jelentette ki ugyancsak az Mno-nak Kovács.

Hangoztatta: a jelenlegi fideszes „populista hatalom”, mely most éppen egy pénzemberben, Soros Györgyben találta meg az ellenségképet, árt Magyarországnak. Arra azonban az egykori pártelnök nem tudott válaszolni, hogy ki húzhatná ki őket a csávából.

Mindössze annyit mondott, saját mércéje szerint legalább öt tulajdonsággal kell rendelkeznie annak, aki a baloldal és az ország élére szeretne állni: tehetség, tudás, tapasztalat, teljesítmény és végül tisztesség.

Emlékezetes: Molnár Gyula, az MSZP elnöke novemberben azt sem nevezte kizártnak, hogy egy újabb választási vereség után megszűnhet a párt.
Hiller István pedig még csütörtök este az ATV-ben arról beszélt, hogy bár lázadás nincs az MSZP-ben, de a kavarodás jelentős.

„Én alapítója vagyok az MSZP-nek, következésképpen elég sok mozgolódást meg kavarodást láttam, nem ez a legerősebb: ötös skálán négyes alá” – fogalmazott a szocialisták választmányi elnöke. Hiller tudomása szerint – szemben a korábbi hírekkel – Botka László is elmegy tárgyalni a DK-hoz.

magyaridok.hu
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó