Gyurcsány továbbra is hallgat
A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint továbbra is hallgat Gyurcsány Ferenc, „a baloldal vezére” a Czeglédy-ügyben, holott színt kellene vallania, miért pénzeli átlátszó kölcsönszerződések alapján az ügyvédet és bűnszervezetét.
2017. október 9. 11:46

Németh Szilárd tegnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt: a gyanú szerint Czeglédy Csaba súlyos bűncselekményt, több mint hárommilliárd forintos áfacsalást követett el, ráadásul több száz, esetleg ezer diákmunkás megérdemelt bérét nem fizette ki.

Szerinte arról kellene nyilatkoznia Gyurcsány Ferencnek: miért és mire adott családi vállalkozása 80 millió forintos mentőövet az ügyvédnek, ezenkívül milyen pénzügyi kapcsolatban állnak egymással, tudott-e arról, hogy bűnszervezethez kerül ez a pénz, és miért állt érdekében, hogy így is kapcsolatba kerüljön Czeglédy Csabával. A frakcióvezető-helyettes Botka Lászlóra, az MSZP volt kormányfőjelöltjére utalva hangsúlyozta: Czeglédy egyik ügyfele már megbukott, a másiknak pedig most színt kell vallania.

Botka László megbuktatása kapcsán az Echo TV Informátor című magazinműsorában pénteken elhangzott: a Gyurcsány Ferenc DK-elnök érdekében álló belső puccs mellett a Szeviép-ügy vádlottjainak vádalkuja vezethetett Botka László múlt hétfői bukásához.

A műsor információi szerint a Szeviép-vezéreknek meg kell nevezniük azt a személyt vagy azt a kört, akinek vagy amelynek politikai köze lehet a szegedi építőipari vállalatnál eltűnt tizenegymilliárd forinthoz. Szabó Bálint, a károsultak képviselője az oknyomozó magazinműsorban elmondta: az alvállalkozóknak ki nem fizetett hatalmas összegből közel félmilliárd forint került egy bizonyos körhöz. A jogász szerint a botrányokkal körbevett szocialista miniszterelnök-jelöltnek ez már túl sok lett volna, ezért távozott.

Magyar Idők
  • Orbán: Közép-Európa lesz Európa jövője
    Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy "mi vagyunk Európa jövője", és "készen is állunk erre a küldetésre" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.
  • Híd épül a rendező pályaudvar felett
    Több fejlesztéssel erősíti az állami beruházó a körvasút Kelenföld és Ferencváros közötti szakaszát: a Déli összekötő híd bővítése mellett Ferencváros állomáson belül is feloldanak egy szűk keresztmetszetet, és ennek érdekében hidat építenek a vágányok fölött. A körvasúton jelentős S-Bahn-fejlesztéseket terveznek, így új megállót kap a Kopaszi-gát és a tervezett észak-csepeli városrész is.
  • Az aréna jelesre vizsgázott
    Megnyílt az új Puskás Ferenc Stadion, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel és megfelel a mai kor minden követelményének. Több mint 67 ezer ülőhely van benne, de koncertek esetén akár nyolcvanezer embert is be tud majd fogadni.
MTI Hírfelhasználó