A katalán elnök számítson kivégzésre
A néppárti szóvivő azonban még enyhébb büntetésekkel is fenyegette a katalán elnököt. Emlékeztette arra, hogy 15 évet kaphat lázításért és 25 év börtönt lázadásért.
2017. október 10. 21:48

Kezdjük egy álhírrel, amely nem arról szól, hogy Putyin fél kézzel felemelt egy kőolajszállító hajót és azt Trump támogatása érdekében rádobta Hillary Clinton liberális lábujjacskájára.

Hanem arról, hogy tegnap a spanyol parlamentben felszólalt a kormányzó Néppárt egy képviselője és kijelentette, a katalán függetlenségi törekvés sátáni terv, amelynek végső célja az EU szétverése.

Akkor most jöjjön egy többszörös helyesbítés.

Mégpedig az, hogy nem a spanyol, hanem a magyar parlamentben nevezték sátáni tervnek nem a katalán függetlenségi tervet, hanem Soros tervét.

Mégpedig egy KDNP-s képviselő, mint az már hatalmas terjedelemben angolul olvasható egyebek között a Budapest Beacon nevű portálon, amelynek felelős szerkesztője az LMP-t financiálisan lábra állító Richard „Olaszliszka” Field, és németül Karl Pfeifertől a zsidó élet HaGalil nevű hírportálján.

Továbbá: a kormányzó spanyol Néppártnak tegnap nem a képviselője emlegetett „sátáni tervet”. Hanem valami egészen mást annak szóvivője, Pablo Casado. Aki a katalán elnök kivégzését helyezte kilátásba, ha ma kikiáltja a tartomány függetlenségét.

És mindezt csak azért ismertetjük a spanyol La Vanguardia erről szóló cikke alapján, hogy ne rajtunk múljon ezen demokratikus semmiség magyar nyelvű ismertetésének elmulasztása, mely nyilván joggal nem veri ki nemhogy a sátáni ügyben megmozdult, említett portálok biztosítékát, de az MTI-től kezdve a 444.hu-ig, egyetlen híráruló médiumét sem.

A La Vanguardia Pabla Casado azon, Carles Puigdemont katalán elnökhöz intézett figyelmeztetésével indul, miszerint jobban teszi, ha párbeszédet ügyvédjével folytat a rá váró börtönbüntetés ügyében. Majd jön kivégzésével történő nem túlzottan burkolt fenyegetés azon esetre, ha ma kikiáltja a tartomány elszakadását és függetlenségét Spanyolországtól:

„Reméljük, hogy holnap nem történik egy ilyen nyilatkozat, mert netán az a személy, aki egy ilyen nyilatkozatot tesz, úgy jár, mint az az ember, aki 83 évvel ezelőtt tett ilyen nyilatkozatot”.

Majd hozzátette, „Meg fogjuk akadályozni a függetlenséget; minden szükséges eszközt igénybe fogunk venni anélkül, hogy lemondanánk az alkotmány vagy a büntetőtörvénykönyv bármilyen eszközéről”.

És itt most álljunk meg egy pillanatra és képzeljük el, ha a magyar törvényhozásban a kormánypárt egyik képviselője vagy a Fidesz szóvivője bármely ellenzéki párt vagy mozgalom törvénytelen fenyegetésére azzal reagálna, hogy „reméljük, nem lesz a beígért polgári engedetlenség álarca mögött erőszak a pesti utcán, mert akkor a fenyegető úgy jár, mint ideológiai elődjeik az orgoványi erdőben”.

Akinek kivégzését intő példaként Casado felidézte, az Lluis Companys katalán elnök volt, aki 1934. október 6-án meghirdette Katalónia függetlenségét és letartóztatták. Utána elmenekült, de később elfogták, és tettéért 1940. október 15-én sortűzzel végezték ki Montjuic várában.

A néppárti szóvivő azonban még enyhébb büntetésekkel is fenyegette a katalán elnököt. Emlékeztette arra, hogy 15 évet kaphat lázításért és 25 év börtönt lázadásért.

Ami olyannyira európai szintű, demokratikus fenyegetés, hogy Bokros Lajostól Balázs Péteren át Niedermüller Péterig egészen biztos most is sorra kapnak intellektuális erekciót az európai alapértékeket és hatalmas toleranciát távoli szemekben minden esetben felfedező „európeistáink”.

Lovas István

magyaridok.hu
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
 • Csak délig vásárolhatnak az idősek
  Teljesen új, eddig példátlan gyakorlatra vált át a kereskedelem, a járvány elleni védekezés részeként a 65 év felettiekre vezettek be korlátozást a vásárlásoknál.
 • A politikai infantilizmus kockázatai
  Ezért a zavar most, ezért az infantilizmus, és ezért van az, hogy az egyes tagországok lokális elitjei a teljes összeomlástól tartva, nem várva a „központi utasításokra”, saját lokális (esetleg regionális) hatáskörben cselekedni kezdtek. És ez a cselekvés-sor egyetlen pillanat alatt romba döntötte az európai integráció legitimitását.
MTI Hírfelhasználó