Mit szól Brüsszel Gyurcsány ügyéhez?
Csütörtökön tárgyalhatja az Országgyűlés a Fidesz Czeglédy-ügyben benyújtott országgyűlési határozati javaslatát. A nagyobbik kormánypárt szerint a szocialista Czeglédy Csaba által megkárosított több száz diák ügyében a parlamentnek és a kormánynak kell lépnie. Deutsch Tamás pedig az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az uniós megbízást is elnyerő Altus nyolcvanmillió forintot adott az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabának.
2017. október 16. 15:27

A Fidesz európai parlamenti képviselője azzal kapcsolatban, hogy mit vizsgálhat az unió csalás elleni hivatala, elmondta: 2013-ban írt ki egy pályázatot az Európai Bizottság, amiben az EU különböző szakmai tevékenységet folytató cégei indulhattak, hogy tanulmányt írjanak az európai regionális fejlesztési politikáról. Ezen a pályázaton a Gyurcsány Ferenc-féle Altus és az általuk vezetett, 11 céget magába foglaló konzorcium elnyerte a lehetőséget, hogy 1,5 milliárd forintért tanulmányokat írhasson.

Deutsch Tamás felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unióban írott szabályok vonatkoznak a politikai összeférhetetlenségre, tehát uniós forrásból megbízást egy volt miniszterelnök nem kaphat. Ráadásul Gyurcsány Ferenc aktív pártpolitikai tevékenységet folytat, hiszen ma is parlamenti képviselő, egy parlamenti párt elnöke. Emellett Gyurcsány abból a cégből vett fel 100 milliós osztalékot, amelyet korábban az EU támogatott. A Demokratikus Koalíció (DK) beszámolóiból pedig látható, hogy a volt kormányfő több tízmilliós összegekkel támogatta a saját pártját – hívta fel a figyelmet a képviselő.

Az európai adófizetők pénze tehát elment Gyurcsány Ferenc cégéhez, aki aztán tulajdonosként felvette az osztalékot, majd ebből a pénzből támogatta a saját pártját. Ez nem burkolt, hanem teljesen nyílt pártfinanszírozás – mutatott rá Deutsch Tamás.

A politikus arra is emlékeztetett: az is nyilvánvalóvá vált, hogy az Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csaba baloldali önkormányzati képviselő cégének. Annak a Czeglédynek, aki a gyanú szerint szervezetten, bűnszervezetben követett el több mint 3 milliárd forintos költségvetési csalást, aminek kapcsán már 17-en vannak előzetesben. Ráadásul az a 3 milliárd onnan jöhetett össze, hogy az általa kiközvetített diákokat nem fizette ki.

Emiatt nyújtott be a Fidesz-KDNP egy olyan országgyűlési határozati javaslatot, amelyen a kisemmizett diákok kártalanítására vonatkozik – hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás.

M1/Ma reggel
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • Gyurcsányi beismerés: Hazudtak reggel, éjjel meg este
    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és garnitúrája hazudtak „reggel, éjjel meg este", kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, a csőd szélére vezették Magyarországot.
  • Magyar nyelvemlék a VIII. századból
    Nincs nép a világon, amelyet ne töltene el jogos büszkeség, és ne igyekeznék ezt az oktatásban is tudatosítani, ha nyelvének múltja hirtelen meghosszabbodik négyszáz évvel.
MTI Hírfelhasználó