Mit szól Brüsszel Gyurcsány ügyéhez?
Csütörtökön tárgyalhatja az Országgyűlés a Fidesz Czeglédy-ügyben benyújtott országgyűlési határozati javaslatát. A nagyobbik kormánypárt szerint a szocialista Czeglédy Csaba által megkárosított több száz diák ügyében a parlamentnek és a kormánynak kell lépnie. Deutsch Tamás pedig az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az uniós megbízást is elnyerő Altus nyolcvanmillió forintot adott az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabának.
2017. október 16. 15:27

A Fidesz európai parlamenti képviselője azzal kapcsolatban, hogy mit vizsgálhat az unió csalás elleni hivatala, elmondta: 2013-ban írt ki egy pályázatot az Európai Bizottság, amiben az EU különböző szakmai tevékenységet folytató cégei indulhattak, hogy tanulmányt írjanak az európai regionális fejlesztési politikáról. Ezen a pályázaton a Gyurcsány Ferenc-féle Altus és az általuk vezetett, 11 céget magába foglaló konzorcium elnyerte a lehetőséget, hogy 1,5 milliárd forintért tanulmányokat írhasson.

Deutsch Tamás felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unióban írott szabályok vonatkoznak a politikai összeférhetetlenségre, tehát uniós forrásból megbízást egy volt miniszterelnök nem kaphat. Ráadásul Gyurcsány Ferenc aktív pártpolitikai tevékenységet folytat, hiszen ma is parlamenti képviselő, egy parlamenti párt elnöke. Emellett Gyurcsány abból a cégből vett fel 100 milliós osztalékot, amelyet korábban az EU támogatott. A Demokratikus Koalíció (DK) beszámolóiból pedig látható, hogy a volt kormányfő több tízmilliós összegekkel támogatta a saját pártját – hívta fel a figyelmet a képviselő.

Az európai adófizetők pénze tehát elment Gyurcsány Ferenc cégéhez, aki aztán tulajdonosként felvette az osztalékot, majd ebből a pénzből támogatta a saját pártját. Ez nem burkolt, hanem teljesen nyílt pártfinanszírozás – mutatott rá Deutsch Tamás.

A politikus arra is emlékeztetett: az is nyilvánvalóvá vált, hogy az Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csaba baloldali önkormányzati képviselő cégének. Annak a Czeglédynek, aki a gyanú szerint szervezetten, bűnszervezetben követett el több mint 3 milliárd forintos költségvetési csalást, aminek kapcsán már 17-en vannak előzetesben. Ráadásul az a 3 milliárd onnan jöhetett össze, hogy az általa kiközvetített diákokat nem fizette ki.

Emiatt nyújtott be a Fidesz-KDNP egy olyan országgyűlési határozati javaslatot, amelyen a kisemmizett diákok kártalanítására vonatkozik – hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás.

M1/Ma reggel
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Rétvári: minden humán terület többletforrást kap jövőre
  Minden humán terület kap többletforrásokat az idei évhez képest a 2021-es költségvetésben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten tartott sajtótájékoztatóján pénteken.
 • Az István, a király iskolába megy
  A trianoni tragédia centenáriumán pedig az István, a király iskolába megy. Meghódítja a jövőt is a kisiskolás gyermekek révén. A határokon átívelő nemzetegyesítés jegyében a Kárpát-medence különböző tájairól érkező, csillogó szemű, átszellemült arcú fiúk és lányok fogják énekelni, táncos koreográfiával előadni dicső múltunk egyik legkiemelkedőbb eseményét, elősegítve ezzel egy szép jövőbe vetetett hitet.
 • A fehér emberek "defektes lények"
  Rasszizmusból adhatna egymásnak leckét a BLM társalapítója és a Planned Parenthood szülőanyja.
MTI Hírfelhasználó