Ágika finom lelke
2017. október 16. 22:27

(...) Budapesti elnökként nem zavarja, hogy részben Botka stratégiájának bukása miatt valószínűleg 2014-hez képest jóval több választókerületet kell majd átadni a DK-nak?

Ki kell hozni a helyzetből a legjobbat az ország számára. Magyarország változást akar, el akarja zavarni a Fideszt.

Nem az a kérdés, hogy hány választókerületet nyer az MSZP, hanem az, hogy eltakarítsuk a Fideszt, és Magyarország újra a magyaroké legyen, ne Orbáné és a haverjaié. Az a kérdés, hogy lesz-e kormányváltás, ezért hibázik minden olyan baloldali erő, amely az MSZP meggyengülésére játszik.

(...) Mitől lesz ez jobb, mint a ’14-es összefogás?

Egészen más a helyzet, mint 2014-ben. A többségnek elege van abból, hogy a Fidesz szétlopja az országot. És a felszín alatt óriási az elégedetlenség Orbánnal szemben: a Fidesznek minden propaganda ellenére sincs kétmilliónál több szavazója, szóval nem reménytelen a helyzet. 2014-ben későn, félszívvel vettek részt a szereplők a közös kampányban, voltak, akiket nem a racionális belátás, hanem külső kényszer vett rá a közös indulásra. Ma az emberek tudják, hogy változásra van szükség, több lehetőség, magasabb fizetés, működő egészségügy, jobb és modernebb iskola kell, nem mehet még négy évig, ami eddig zajlott.

(...) Miért akarná Orbán tönkretenni az országot?

Van ebben nagyfokú tudatosság, és nagyfokú butaság is. A képzetlen embereket könnyebb kiszolgáltatottá tenni. A közmunkások sajnos ki vannak szolgáltatva a helyi polgármesternek, könnyebb őket zsarolni is. Orbán a saját gyerekeit jó iskolákba járatja, de közben be akarja zárni a CEU-t. Nagy kérdés, hogy Orbán felismeri-e, milyen károkat okoz generációról generációra. Voltak szakértők, akik elmondták neki, mi a helyzet, de azt mondta, számokkal őt ne fárasszák, mert nem érdekli. Őt egy dolog érdekli, hogy megmeneküljön az igazságszolgáltatás elől.

Ott van a guillotine a nyakán. Ha nem Polt Péter vezetné az ügyészséget, akkor neki és a családjának is lenne mitől félnie. (...)

Kunhalmi Ágnes: Ott van a guillotine Orbán nyakán

24.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó