A magyarok eldöntik, kivel akarnak együtt élni
A bevándorláspolitika esetében nem ruháztunk át semmilyen jogkört az Európai Unióra, így a magyarokat illeti meg az a jog, hogy eldönthessék, kivel kívánnak együtt élni - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője kedden, Szolnokon, a nemzeti konzultációval kapcsolatban tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón.
2017. október 25. 00:08

A politikus hozzátette: azért van szükség eszmecserére ebben a témában, mert a kormánynak kézzel fogható visszajelzésre és támogatásra van szüksége ahhoz, hogy a bevándorlás kérdésében kialakított álláspontja érdekében itthon és különösen az Európai Unióban eredményesen felléphessen.

Gulyás Gergely kijelentette, hogy "addig áll a kerítés, amíg ez a kormány van hivatalban, minden más bizonytalan". Ebben a kérdésben ugyanis más pártok már sokféle álláspontot alakítottak ki, és nem tudjuk, ha hatalomra kerülnek, melyiket vennék elő - jegyezte meg.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy ellenzéki vádakkal szemben nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában kulcsfontosságú ez a téma. Így volt ez Közép-Európában a cseh és lengyel választásokon, valamint a német és az osztrák választásokon is - tette hozzá.

Gulyás Gergely a 2018-as választások apropóján többek között felhívta a figyelmet arra, hogy a 2010 óta eltelt időszaknak világos eredményei vannak, hiszen 730 ezerrel többen dolgoznak, mint hét és fél évvel ezelőtt. A gazdasági növekedésnek köszönhetően pedig a nyugdíjasoknak nyugdíjprémiumot tudnak fizetni, és karácsonyig minden nyugdíjasnak Erzsébet-utalványt küld a kormány.

A fideszes frakcióvezető megjegyezte, nagyon örülnek, hogy a nemzeti konzultációról rendezett fórumokon átlagosan jóval több mint kétszázan vannak, "ez nagyobb szám egy-egy rendezvényen, mint amennyien az összes ellenzéki, október 23-ai nagygyűlésen részt vettek".

MTI
  • Elhunyt Sára Sándor, a nemzet művésze
    Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója - közölte a család az MTI-vel.
  • A romboló Lügenpresse
    A rendező, Christian Twente érzi ezt a dilemmát, és ezért olyan nőnek állítja be a kancellár asszonyt, aki a köz, sőt mi több, egy egész földrész, vagy egy egész világ javára szenteli életet, és nincs ideje csip-csup magánéleti ügyekkel foglalkozni.
  • Szijjártó Péter: Ismét erőltetik a kötelező kvótát
    Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
MTI Hírfelhasználó