Felsültek a bíróságon a helsinkisek
Elutasította a Fővárosi Törvényszék a Helsinki Bizottság ideiglenes intézkedés iránti kérelmét, hogy az általuk kezdeményezett személyiségi jogi per lezárásáig függessze fel a bíróság a nemzeti konzultációt – közölte pénteken a ­PestiSrácok.
2017. október 28. 10:18

A Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által százmilliókkal kitömött szervezet a kérdőívek bezúzatását és a kormányzati akció honlapjának lekapcsolását, továbbá kétmillió forint sérelmi díj megfizetését követeli a Miniszterelnöki Kabinetirodától, amiért a konzultációs ívekkel szerintük valótlanságot terjeszt róluk a kormány.

Mint azonban arról beszámoltunk, a helsinkis ügyvédek keresetlevelükben következetesen megmásították a kérdőívek szövegét. A nemzeti konzultáció ötödik pontja szerint „Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért”. Alább pedig az olvasható, hogy célja eléréséhez különböző szervetekre támaszkodik.

„Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy »aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása«” – áll az eredeti szövegben, amibe a Helsinki Bizottság beszúrt még egy például szócskát. Ezzel megváltoztatták az eredeti mondat jelentését, s azt sugallják, a kérdőív szerint szervezetük más kérdésekben is a migránsok számára kedvezőbb elbírálásért küzd.

Közölték azt is, ők nem követelték a migránsok határsértéseinek enyhébb megítélését, csupán felhívták a figyelmet: bizonyos nemzetközi példák alapján egyáltalán nem lenne szabad büntetni őket.

magyaridok.hu
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó