Felsültek a bíróságon a helsinkisek
Elutasította a Fővárosi Törvényszék a Helsinki Bizottság ideiglenes intézkedés iránti kérelmét, hogy az általuk kezdeményezett személyiségi jogi per lezárásáig függessze fel a bíróság a nemzeti konzultációt – közölte pénteken a ­PestiSrácok.
2017. október 28. 10:18

A Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által százmilliókkal kitömött szervezet a kérdőívek bezúzatását és a kormányzati akció honlapjának lekapcsolását, továbbá kétmillió forint sérelmi díj megfizetését követeli a Miniszterelnöki Kabinetirodától, amiért a konzultációs ívekkel szerintük valótlanságot terjeszt róluk a kormány.

Mint azonban arról beszámoltunk, a helsinkis ügyvédek keresetlevelükben következetesen megmásították a kérdőívek szövegét. A nemzeti konzultáció ötödik pontja szerint „Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért”. Alább pedig az olvasható, hogy célja eléréséhez különböző szervetekre támaszkodik.

„Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy »aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása«” – áll az eredeti szövegben, amibe a Helsinki Bizottság beszúrt még egy például szócskát. Ezzel megváltoztatták az eredeti mondat jelentését, s azt sugallják, a kérdőív szerint szervezetük más kérdésekben is a migránsok számára kedvezőbb elbírálásért küzd.

Közölték azt is, ők nem követelték a migránsok határsértéseinek enyhébb megítélését, csupán felhívták a figyelmet: bizonyos nemzetközi példák alapján egyáltalán nem lenne szabad büntetni őket.

magyaridok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Minden illegális bevándorló biológiai fenyegetést jelent
  Minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Magyar tartalékos katonák tettek esküt
  Harminckilenc Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katona tett esküt Bátonyterenyén.
 • Elgyengíteni, káoszba fullasztani
  A történteket lehet a közelgő elnökválasztási kampány részeként is vizsgálni. Trump elnököt minden eszközzel, könyörtelenül el akarják távolítani a hatalomból. De ez már messze nem a demokraták és republikánusok küzdelme. Itt már az Egyesült Államok alapértékei körül folyik a harc.
MTI Hírfelhasználó