Lettország bezárná az összes orosz nyelvű iskolát
Az uniós demokráciát és európai értékeket nyilván vezérlő csillagként követő kétmilliós Lettország úgy döntött, hogy az ott élő, a lakosság negyed részét kitevő orosz kisebbség iskoláit bezáratja.
2017. november 2. 16:31

A demokratikus Lettország be akarja zárni az összes orosz nyelvű iskolát

Az Unió és Washington hazai lakájmédiája félóránként természetesen minden országot Magyarországhoz képest felsőbbrendűnek tekint és hirdet, de a három balti országot e balliberális „dögölj meg Magyarország” sajtó valamilyen oknál fogva külön imádja.

Nos, egyikük, az uniós demokráciát és európai értékeket nyilván vezérlő csillagként követő kétmilliós Lettország úgy döntött, hogy az ott élő, a lakosság negyed részét kitevő orosz kisebbség iskoláit bezáratja. Minek is nekik!?

Az is teljesen érthető, hogy a prostituált nyugati sajtó mindezt észre sem veszi. Miért is vegye?

Milyen csoda, hogy a lettországi Orosz Honfitársak Uniója segélykiáltással fordult a Szövetségi Tanácshoz, Oroszország parlamentjének felső házához, hogy akadályozza meg az orosz nyelvű iskolák bezárását ebben a balti országban.

Viktor Guscsin, az orosz közösség lettországi koordinátora Moszkvában elmondta, hogy „Lettország politikai döntést hozott az orosz nyelvű iskolák bezárására, amely érint egy 1789-ben nyílt iskolát is”. Hozzátette: „Ez egyet jelent az orosz közösség kiiktatásával, ami az ukrán példa követése, és sajnálatosan nőni fog azon fiatalemberek száma, akiknek oroszellenes érzései alakulnak ki”.

Arra kérte a Szövetségi Tanácsot, hogy biztosítson számukra politikai támogatást.

A lettországi orosz közösség képviselője az orosz parlament felsőháza külügyi bizottsága elnökének egy 84 szervezet által aláírt nyilatkozatot adott át. E szervezetek – amelyek a lettországi nyilvános szervezetek tanácsának részét képezik – szintén felhívják az Európa Tanácsot, az EBESZT, az Európai Parlamentet és az ENSZ-t, hogy állítsák le a lett hatóságok ezen lépéseit.

Lovas István

magyaridok.hu
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó