Az anglikán egyház térdre hullt az LMBT előtt
Az LMBT kampányolókat meglepte a felháborodás. Nem értik, hogy mi a baj, ha egy kisfiú hercegnői koronát tesz a fejére.
2017. november 14. 15:21

A brit LMBT-t („LGBT”) támogató karitatív szervezetek és LMBT kampányolók hangosan üdvözölték az anglikán egyháznak új, 4700 brit óvodának és iskolának elküldött útmutatóját, amelyben sürgetik a tanintézeteket, tartózkodjanak annak ösztökélésétől, hogy a nebulók alkalmazkodjanak nemi sztereotípiákhoz.

 Az ottani állammal összeforrott anglikán egyház – a több száz éves ottani zöldgyepes locsolású demokráciát imádó hazai balliberálisok egyik tabutémája – új gender útikalauzának ezt a címet adta: „Értékelni Isten minden gyermekét”. Megjelentetése egybeesik a „bifób” (egyszerre homo- és transzfóbiás) elleni kampányhéttel, írja nagy örömmel a balliberális, hajdan jobb napokat megélt brit Guardian.

A bédekkert egyes körökben hatalmas felháborodással fogadták, és azt szkeptikus újságcikkek és „egyes konzervatívok részéről érkezett dühös kommentárok” fogadták. De Peter Tatchell emberjogi harcos kijelentette: az útmutatás „komoly haladás egy olyan egyház számára, amely hagyományosan és történelmileg ellenséges volt az LMBT jogokkal”.

Ami azt is mutatja, hogy Orbán Viktor vasárnapi jövendölése a normális emberek győzelméről nem igazán lesz akadálymentes.

Tathcell így folytatta: „Az új útmutatás pozitív. Megerősíti a különféle szexuális orientációkat és gender azonosságokat, és támogatja a tanulók másságát.

Elismeri jogukat a befeketítésük nélküli felderítésre, kísérletezésre és kifejezésre.”

Az egyház azt tanácsolta az óvodáknak és iskoláknak, hogy lépjenek a „kreatív felderítés” korszakába. „A gyerekeknek legyen szabad feltárni annak lehetőségeit, hogy kik lehetnek – mindenfajta ítélethozatal vagy nevetségessé tétel nélkül”. Így folytatódik: „Egy gyerek például választhassa a lenge balettszoknyát, a hercegnői koronát és magas sarkú cipőt, illetve a tűzoltósisakot, a szerszámos övet vagy a szuperhős köpenyt elvárások vagy kommentárok nélkül.”

Több konzervatív keresztény aktivista, így Andrea Minichiello Williams (Aggódó Keresztények), az anglikán parlament tagja, elítélte az új szabályokat és azzal vádolta az egyházat, hogy „az egyház tanítása ellen menő programmal” lépett elő.

Tegnap (hétfőn) Piers Morgan, az ITV Jó reggelt, Nagy-Britannia című műsorának egyik műsorvezetője szintén nekirontott az anglikán egyház új „divatprogramjának” és felvetette, vajon az öt éves kislánytól most az óvónéni megkérdezi: „Hogy vagy ma? Férfinek vagy nőnek érzed magad?”

Majd hozzátette, nem ítéletalkotásról van szó, de mindennek határt kell szabni.

A műsorvezető nő hozzátette: a gyerekeknek kellenek a „határvonalak” a „mindent szabad mindenkinek” elv helyett. Erre Susanna Reid műsorvezető társa ellenkezett. Morgan visszavágott:„Tudod mit, ha akarod zsiráfként is azonosíthatod magad… Sőt, mindannyian lehetünk zsiráfok.”

Az LMBT kampányolókat meglepte a felháborodás. Nem értik, hogy mi a baj, ha egy kisfiú hercegnői koronát tesz a fejére.

Egyik szervezetük szóvivője azt vetette az egyházi útmutatást bírálók szemére, hogy „a megfélemlítés negatív hatást gyakorol a gyerekekre és ez elfogadhatatlan”. Majd gratulált az anglikán egyháznak.

Ami pedig a közeljövőt illeti, akár a holnapit, próbálkozzunk egy jövendöléssel. Mely úgy szól, hogy egy fősodratú sajtótermékben cikk jelenik meg, amely az anglikán egyház legújabb útmutatása ellen ágálókat „gyűlöletbeszéddel” vádolja, ami miatt a mai Egyesült Királyságban börtön jár, míg két másik médium abbeli rettegését fejezi ki, hogy az ilyen LMBT-ellenes tirádák „a történelem legsötétebb korszakának hírnökei” lehetnek.

Lovas István

magyaridok.hu
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
  Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
 • Csak délig vásárolhatnak az idősek
  Teljesen új, eddig példátlan gyakorlatra vált át a kereskedelem, a járvány elleni védekezés részeként a 65 év felettiekre vezettek be korlátozást a vásárlásoknál.
MTI Hírfelhasználó