HVG-s zenetörténet
2017. november 19. 00:17

 

A Demokratikus Koalíció programbemutató rendezvényen hallották félre a nyitó zenét.

„A DK programbemutató rendezvénye előtt az Internacionálé szólt a művelődési központban, az elnök beszéde után a Himnusz csendült fel” - írta eredeti tudósításában az állami hírügynökség, majd alig több mint fél órával később - miután vélhetően zenetörténeti oktatásban részesültek  - kijavították magukat.

Ekkor már felismerni vélték Beethoven Örömódáját, és közszolgálatilag kérnek mindenkit, hogy  hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon.

 

**********************

Mint ismeretes a Ferencváros – Debrecen mérkőzés szünetében komoly sérülésekkel járó verekedés tört ki. Az ügyet a rendőrség vizsgálja, a gyanúsítottak előállítása folyamatos.

(...) Most éppen a HVG rittyentett egy cikket az elvbarát 444.hu nyomán a Fradi meccsen történtekről. Úgy látszik, annyira fontos a politikai célokat szem előtt tartó „megrendelőknek” a tüzelés a célpontra, hogy az alapvető újságírói körültekintést is mellőzik, vagy csupán ennyire tájékozatlanok: Kubatov Gábort a 444.hu-nak sikerült szóra bírnia az ügyben egy solymári lakossági fórum előtt. A klubelnök szerint érthető és elfogadható, hogy az FTC - DVTK bajnoki meccs szünetében lezajlott véres verekedés után az MLSZ büntetést szabott ki rájuk. (...)

A sajnálatos incidens nem az FTC-DVTK mérkőzésen történt.

hvg.hu - magyaridok.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó