Kiemelt cél a szakképzés minőségének fejlesztése
A kormány minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja a szakképzés folyamatos fejlesztését és biztosítja a szakmatanulás rangjának megfelelő környezetet - mondta Varga Mihály a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola új épületének átadóján.
2017. november 20. 14:22

A nemzetgazdasági miniszter az Európai Szakképzési hét nyitórendezvényén közölte, a szakképzési törvény módosításaival tovább bővülnek a szakképzést választók lehetőségei, rugalmasabbá válik a képzési rendszer és még inkább a gazdaság igényeihez igazodik az elérhető ismeretek köre. A miniszter hangsúlyozta: hazánk ma már olyan ország, ahol lényegében mindenki, aki dolgozni akar, talál munkahelyet. Mint mondta, 2010 óta több mint 700 ezer új munkahely jött létre Magyarországon, így több mint 4 millió 400 ezer embernek van munkája, amire több mint 25 éve nem volt példa.

Varga Mihály emlékeztetett: ma már Magyarország a régió egyik leggyorsabb ütemben fejlődő állama, az év első felében a gazdaság teljesítménye több mint 14%-kal haladta meg a 2013 első hat hónapjában mért szintet. A tárcavezető kiemelte, az egészségügyi ellátás színvonalának emelésére a rendszerváltás óta a legnagyobb, több mint 500 milliárdos fejlesztést valósítottuk meg. Az ápolók, szakorvosok, szakgyógyszerészek béremelésére korábban 300 milliárd forintot, 2016 szeptemberétől 2017 végéig pedig újabb 100 milliárdot fordítunk. Az ápolók alapbére pedig 2019-re átlagosan 65%-kal lesz magasabb – tette hozzá. A Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola új épülete mintegy 3 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósult meg.

kormany.hu
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó