Feltehetően megvannak
2017. november 23. 00:12

(...) Némiképp meglepett, hogy Soros György vette a fáradságot és a hosszú hallgatás hónapjai után mégis az érdemi vitapartneri pozíciót választotta. Sokáig azt hittem, hogy a csöndnek, a tudomásul nem vételnek azzal van súlyosabb üzenete, hogy így az egész kampányt eleve egyoldalú gesztus-rendszerré értékeli le.(...)

Feltehetően Soros Györgynek is megvannak az évtizedek alatt jól kiépített hazai kapcsolatai és folyamatosan hallgathatta már hónapok óta azt is, hogy ez a kampány egyre erősebbé, sokrétűbbé nővi ki magát. S amikor az újabb konzultációs dömping az ősz közepén még a brüsszeli választ is képes volt kicsikarni, akkor már kint is, bent is azt találgatták, hogy vajon ő mit szól mindehhez? Novemberre talán már azt is véglegesen beláthatta, hogy nincs mese, a választásokig hátra lévő félévben a Fidesz őbelőle szeretne megélni. S ha már ő a No.1., akkor nincs mit vesztenie. Ha ő a hazai választások tétje, akkor ő is elmondhatja, hogy mit is gondol a mai Magyarországról, nem? Szóval, az én megérzésem és magyarázatom az, hogy egyidejűleg többféle hatás törvényszerű összjátékaiként vállalta föl váratlanul, éppen most ezt a küzdelmet. S nem biztos, hogy jól teszi, mert a Fidesznek ez a fellépés úgy kellett, mint egy falat kenyér.(...)

 

Kéri László

zsúrpubi.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó