A rendszerváltás tudományos feldolgozása
Nemzetközi összehasonlító konferencia Lakiteleken.
2017. november 29. 17:18

A Lakiteleki Népfőiskola valamint a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) tisztelettel meghívja Önt „A rendszerváltás tudományos feldolgozása” című nemzetközi összehasonlító konferenciájára.

A rendezvény időpontja: 2017. december 13-14. Helyszín: Lakitelek Népfőiskola (6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.)

Meghívott előadók, vendégek: Azerbajdzsáni Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Kazah Köztársaság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Ukrajna diplomáciai testületeinek képviselői, valamint a Rendszerváltás Történetét kutató Intézet és Archívum előadói.

A konferencia regisztrációs díja: 2.000 Ft. Részvételi szándékát kizárólag a nepfoiskola.naptar@gmail.com e-mail címen tudja jelezni, 2017. december 5-ig!

gondola
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Konferencia - a nagy nemzetek mellett nagy gondolatokra is szükség van
  Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
MTI Hírfelhasználó