Bokros szerint tele a gatya
2017. november 30. 23:48

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke szerint már az Európai Bizottság is rájött, amit ő régóta tud, hogy a „fiúk lopnak”.

Gyanítom, hogy Brüsszel is régóta tudja, csak hát az unióban – nem Magyarországon – számít a jog, a hivatalok malmai lassan őrölnek, mert össze kell szedni a bizonyítékokat, alaposan fel kell készülni az ellenőrzésre – írta Bokros Lajos.

Na, most az EU elkészült. Budapestre küld egy hadseregnyi ellenőrt, hogy évekre visszamenően megvizsgáljanak csaknem minden, legalább részben a “hanyatló nyugat” adófizetőinek pénzéből fedezett projektet, közbeszerzési eljárást.

A MoMa elnöke szerint hiába próbálják lekicsinyelni ezt, ezúttal jeges kéz markolt a szívükbe. Egyre fokozódik a rémület. A Fidesznek eddig jól kimódolt terve volt a hatalom és a pénz együttes kisajátítására. Loptak reggel, délben és este, minden hullámhosszon. De ezt nem lehetett kideríteni, feltárni, mert megszüntették a tisztakezű és független ügyészséget és a sajtószabadságot. Erre pontosan azért volt szükség, hogy a Fidesz-bűnszövetkezet garázdálkodásaira sohase derülhessen fény.

Most baj van, arra nem számítottak, hogy a Fidesz által papírtigrisnek tekintett EU megelégeli a sorozatos lopást, hazudozást – jelzi a Nyílt levélben.

A magyar népnek be tudtátok fogni a száját, de Európának nem. (Miért nem léptetek ki az EU-ból?)

Idén már több mint ezermilliárd forintot sikerült projektekre elkölteni, mert a hazai költségvetés ezt megelőlegezte. Igen ám, de abban a reményben, hogy ez az összeg hamarosan befolyik az EU kasszájából, így nem lesz belőle hazai költségvetési hiány. De az lesz, mert csak az elköltött összeg töredékét kapja vissza az államháztartás, megduplázódik a magyar költségvetés 2017-es hiánya.

(...) Elhiszem, hogy tele a gatya. A játéknak vége lesz hamarosan.

24.hu
Címkék:
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
MTI Hírfelhasználó