A hivatalokkal szembeni fellépésre buzdít a TASZ
Az utóbbi években jelentős összeget fordított hálózatépítésére a Soros György támogatását élvező Társaság a Szabadságjogokért. A szervezet most arra szólította fel a civil aktivistáit, hogy vonják ellenőrzésük alá az önkormányzatokat és a kormányhivatalokat.
2017. december 2. 10:00

„Érzed, hogy nem tetszik a rendszer, de nem tudod, hogyan lépj fel ellene, hogyan tedd szóvá?” – olvasható a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata által bőkezűen támogatott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik reklámjában. A szervezet, amely érzékelhetően fogást keres a kormánypártokon, a közelmúltban részletes választ adott a kérdésre, amikor közzétett egy, amolyan „helyi aktivistáknak” szóló kiskátét, ami egyúttal arra buzdítja a civil ellenzéket, hogy szállják meg az önkormányzatok testületi és bizottsági üléseit, rögzítsenek lehetőleg minden elejtett szót, mondatot, hallassák a hangjukat a közmeghallgatásokon és bombázzák adatigénylésekkel a hivatalokat.

Az útmutatóban részletesen leírják „hogyan menj be egy ülésre vagy vegyél részt közmeghallgatáson, hogyan készíts felvételt vagy juss hozzá a jegyzőkönyvhöz, és jogsérelem esetén mire hivatkozz és hogyan kérj jogorvoslatot. Ezen túl arra is kitérünk, hogy milyen helyi nyilvánossággal kapcsolatos rendeleteket keress meg, ezeknek milyen törvényi előírásoknak kell(ene) megfelelniük, és hogyan tégy panaszt vagy bejelentést a kormányhivatalnál, ha törvényte­lenségre gyanakszol.”

 

A liberális jogvédők rendszeresen támadják a kormányt Fotó: Facebook

Mindenképpen figyelemre méltó, hogy a nagy múltú szervezet a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején például nem igyekezett hasonló akciókkal beavatkozni a közügyekbe. Ahogy az is, hogy a Helyi aktivizmus programot éppen a választások előtt hirdették meg. A Magyar Idők korábban beszámolt arról, hogy a Soros György támogatását élvező szervezetek közül több jutott hozzá jelentősebb összegekhez az elmúlt években az OSF-től vagy más, hasonló ideológiát követő szervezetektől. A támogatások célja a cigányság mozgósítása, illetve a hálózatépítés – elsősorban vidéken, ahol a balliberális pártok támogatottsága hagyományosan alacsony. A liberális jogvédők ugyanakkor arra is minden alkalmat megragadnak, hogy nemzetközi fórumokon támadják a magyar kormány politikáját.

– A jövő héten Soros brüsszeli emberei ismét meghallgatásra citálják Magyarországot, ahol a Soros által pénzelt szervezetek – a Társaság a Szabadságjogokért, illetve a Helsinki Bizottság – szakértői fognak hazánk ellen vádaskodni – jegyezte meg ezzel összefüggésben Hollik István tegnapi sajtótájékoztatóján. A KDNP-s politikus hozzátette: a sikeres nemzeti konzultáció után a milliárdos tőzsdespekuláns ügynökszervezetei, az Európai Parlamentben a brüsszeli lobbistái, szövetségesei, alapítványai és az általa kitömött hazai és külföldi médián keresztül támadja Magyarországot. Az országgyűlési képviselő szerint a forgatókönyv része az is, hogy az unió vezetői a következő költségvetési ciklusról szóló tárgyalásokon gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra, míg az el nem fogadja a Soros György által támogatott bevándorláspárti politikát.

magyaridok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Feltételekkel támogatja hazánk az uniós hitelfelvételt
  Feltételekkel, de hozzájárul Magyarország az európai uniós hitelfelvételhez – így döntött ma az Országgyűlés, miután elfogadta a kormánypártok erről szóló javaslatát. Ennek értelmében hazánk csak akkor támogatja a hétvégi uniós csúcson a mentőcsomagot, ha a felvenni készült 750 milliárd eurót kizárólag a gazdaság talpraállítására és például új munkahelyek létrehozására fordítják. Feltétel az is, hogy a gazdagabb tagállamok polgárai ne kapjanak több támogatást, mint a szegényebb országoké és kikötötték azt is, hogy a folyamatban lévő, úgynevezett hetes cikk szerinti eljárásokat a hitelfelvétel elfogadása előtt le kell zárni.
 • Identitásunk finomítása végett fontosak a múlt részletei
  Történelmi múltunk aprólékos és szisztematikus feldolgozása nélkül "nem tudhatjuk, kik is vagyunk valójában és merre tartunk az egyre inkább elszemélytelenedő világunkban" - mondta az Alkotmánybíróság elnöke Juhász Imre alkotmánybíró Fiume - egy középkori város és kikötő a hatalmi érdekek metszéspontjában című könyvének bemutatóján kedden Budapesten.
 • Gulyás Gergely: manapság lázadás normálisnak lenni
  Manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kultúrharc a XXI. században című konferencián, Budapesten kedden.
MTI Hírfelhasználó