Egybites szarkupac
2017. december 4. 23:47

Eddig is sejtettük, hogy Szájer József a Fidesz európai parlamenti képviselője egyik teoretikusa annak a demagóg, színvonaltalan populizmusnak, amit pártja magyarországi képviselői is naponta próbálnak eladni az egybites szavazóiknak. Szájer most bizonyította is feltevésünket, hiszen szintet lépett és a legalantasabb, a kormánypropagandát nap mint nap arcunkba hányó Magyar Időknek nevezett gyújtósba írt egy cikket Az Unió sorsa forog kockán címmel. Nos, Szájer túl megy a Németh Szilárdnak szánt papagáj szerepen és eszmét próbál tákolni e mögé, a valamikor majd Magyarország legszégyenletesebb időszakának elkönyvelt korszak mögé, amit Orbán-rendszernek hívnak. Mert Szájer József Orbánnal együtt szimbolikus alakja annak, hogy hogyan lehet elárulni a rendszerváltoztatást, a demokrácia eszméjét. Mintapéldánya annak, hogy hogyan lesz valakiből a hatalom és annak bűvöletében egy elvtelen, a saját korábbi énjét szembeköpő, köpönyegforgató politikai kalandor.

Még ezt a nemzeti konzultációnak csúfolt szarkupacot is úgy próbálja védeni, mintha az nem egy manipulatív, antiszemita propaganda lenne. Sőt szerinte a nemzeti konzultáció egy igazi politikai innováció a népszavazáshoz képest. Nos, ha az emberiség történetének minden gusztustalan, az embereket csak hatalmi eszköznek tekintő, szavazógép szintjére degradáló alattomos népbutítását politikai innovációnak nevezzük, akkor a nemzeti konzultáció valóban az. A józan politikai szemlélet Szájer szerint demofób, amely fél a néptől. Mondja ezt azon konzultáció kapcsán, aminek semmi más célja nincs, mint antiszemita húrokat pengetve, Sorost pellengérre állítva, xenofóbiát rothasztani az emberekben. (...)

B. Ferenc Attila: Bebizonyosodott Szájer Józsefről az, amit eddig is sejtettünk

 

 

 

 

zsúrpubi.hu
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • Tőkés: Gyulafehérvárra ésTrianonra az egyetlen és helyes válasz az autonómia
  Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlést, a Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetést tartottak vasárnap Sepsiszentgyörgy főterén.
 • Morzsabál
  Ez most ugye egy félreértés?- kérdezte Mesterházy Attila, az MSZP egykori elnöke (és jelenleg is erős embere) Karácsony Gergelytől, akinek pártja, a Párbeszéd, a legfrissebb adatokat nézve, ott lohol a Kétfarkú Kutya egyszerre mindkét farka nyomában.
 • Ki lövi magát lábon?
  Hónapok óta nemzetközi és hazai háború dúl a budapesti Soros-egyetem körül. Sok az indulat, kevés a tény. Mi a cél? Magyarország rossz hírének keltése vagy az egyetem megmentése? A nagy CEU-rejtély nyomába eredtünk.
MTI Hírfelhasználó