TGM úr ír
2017. december 5. 23:59

(... ) A Jobbikkal kötendő szövetség híveinek az érvei – az általuk megszabott kereten belül – tisztességesek és racionálisak. Igaz, hogy Orbán Viktor kormányzása szétrombolja a magyar államot (közigazgatást, intézményrendszert és alkotmányos politikát), társadalmat, „szociális védőhálót”, természeti környzetet, kultúrát, közízlést, ráadásul nemcsak elkobozza a szabadságot, hanem le is szoktatja a magyar állampolgárokat a szabadság iránti előszeretetükről, hazug propagandájával pedig megmérgezi az elméjüket és megrontja az erkölcseiket. Rossz hírbe hozza a hazafiságot, a nemzeti hagyományt és a keresztyénséget (kompromittálásuk pedig tragédia), az európai és a magyar múltat – amely a maga vitatott mivoltában is alapeleme karakterünknek és gondolkodásunknak – agyalágyultságok nevetséges sorozatának tünteti föl.(...)

Tamás Gáspár Miklós: A Spinoza Ház fantomja

hvg.hu
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó