A sötétbőrüek az EU-ban a vécét pucolják
Rasszista Brüsszel
Brüsszel a kozmopolitizmus mintája: az EU fővárosa 1,1 millió lakosának mintegy fele nem Belgiumban született.
2017. december 11. 14:12

Meg kell adni, a kettős mérce nevű állat a hétvégén is hatalmasakat üvöltött a tisztesség állatkertje ketrecében. Amihez Donald Trump amerikai elnöknek is volt szava, amikor tegnap az amerikai fősodratú médiumoknak dolgozó újságírókat Amerika testén lévő „szennyfoltnak” nevezte, amiért róla és környezetéről folyamatosan hazudnak, azaz, mondta divatos szóval, álhíreket terjesztenek.

Mindez persze bennünket is érintett: miközben az egész nyugati sajtó érezhető kéjjel vetette rá magát Pócs János fideszes országgyűlési képviselőre, amiért FB-oldalán kiposztolt egy neki elküldött, levágott kocára kiírt kétértelmű feliratot és a tetemre írt szöveget meghamisított módon idézték az annak hatalmas teret adó lapok, így a brit Independent (“O volt a Soros” a tényleges „Ő VOLT A SOROS!!!” helyett) csak azért, hogy előhozzák kedvenc vádjukat, addig egyetlen nyugati lap nem kárhoztatta, antiszemitizmust sikítva azt a tényt, hogy szombat este Benjamin Netanjahu ellen a Tel Aviv-i Rotschild sugárúton tüntető tízezrek ilyen feliratokat is a magasba emeltek: „Nem kóser disznónak lenni”, mint ahogyan arról tényszerűen hírt adott a Haaretz nevű izraeli lap angol kiadása.

De ez csak bemelegítés ahhoz képest, amit az amerikai, ultrafősodratú Politico brüsszeli kiadása produkált mai, dicséretesen részletes és minden túlzás nélkül példátlannak nevezhető cikkében, amelyet e címmel jelentetett meg: „Brüsszel vak a sokszínűségre”.

A cikk lényege, hogy míg Brüsszelben, az Európai Unió központjában napi sirámokat lehet hallani a melegek, transzneműek és a női munkaerő kellő arányú alkalmazásával kapcsolatban, addig – láss csodát – egyszerűen nincs sötétbőrű vezető politikus az Unió intézményeiben, holott ötven millió ilyen, azaz faji és etnikai kisebbséghez tartozó ember él az EU tagországaiban.

Az alkalmazottai állampolgárságára, korára és nemére vonatkozóan oly szigorú adatgyűjtést gyakorló Európai Bizottság nulla érdeklődést mutat a faji és etnikai háttérre vonatkozóan. De az uniós tagországok se gyűjtenek adatokat etnikai kisebbségi lakosságuk méretéről.

Brüsszel a kozmopolitizmus mintája: az EU fővárosa 1,1 millió lakosának mintegy fele nem Belgiumban született.

Mintegy 200 nagykövetség is van ott – több, mint bárhol a világon. De ugyanakkor az EU intézményeiben közvetlenül foglalkoztatott kisebbségi népességhez tartozók aránya a legjobb esetben is egy (1) százalék.

„Ha a sokféleséget akarja látni az európai intézményekben, nézzen rá a takarítók arcára, akik kora reggel hagyják el az épületet és állítsa azt kontrasztba a fehér európai parlamenti (EP) képviselők és tisztségviselők arcával”, mondta a Politiconak Syed Kamall brit muzulmán európai parlamenti képviselő. Vagyis, kissé sarkosabban fogalmazva, de a tárgyilagosságnál maradva: az EU-ban a sötétbőrűek a vécét pucolják, miután ott a fehérek elvégezték dolgukat.

Egy másik ritka madár, a fekete Rachael Moore, aki egy középjobboldali EP-képviselő asszisztense, elmondta a portálnak, totálisan keresztülnéznek rajta a fehérek. Olyan pillantásokat kap, mint hogy „neked nem kellene itt lenni”.

Legfeljebb megkérdezik tőle, hogy „valójában honnan jött”, illetve, hogy „honnan jöttek a szülei”.

Mintha képtelenek lennének elfogadni, hogy brit.

Alfiaz Vaiya, aki a hivatalos EP-testület, a „Rasszizmus Elleni és Sokszínűség Intercsoportjának” a koordinátora, elmondta, minden parlamenti frakció hajlamos a rasszizmusra és úgy tekintenek az olyanokra, mint ő, mint akiknek közük van a terrorizmushoz.

Ezután már csak azt nem értjük, miként lehet, hogy a Magyarországról az Unióba szalajtott, a küldő országukra minden álokokból rárontó, diszkriminációra oly nagyon „érzékeny” EP-képviselők miért nem tiltakoznak munkahelyük e borzalmas rasszizmusa ellen például úgy, hogy egyik nap dacból ők takarítják a vécét többi fehér társuk után, majd tízórait vásárolnak a sötétszínű, diszkriminált takarítószemélyzet néhány tagjának, miközben vigaszdíj ágon azt kiabálhatják adófizetői pénzen kapott hangszóróikba: Orbán húzott feketéket és ázsiaiakat kitaszító kerítést a Schumann-tér köré?

Lovas István

magyaridok.hu
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Bajnai tálalja az új Soros-tervet
  A dokumentum a migráció támogatása mellett leginkább morális érveket sorakoztat fel, különösen sokat emlegeti a szolidaritást.
 • Sípolással és bekiabálásokkal cirkuszolt az ellenzék
  Kövér László az ellenzék viselkedésére reagálva azt mondta: „az ülés alatt orvosi ügyelet áll rendelkezésre, aki rosszul érzi magát, odafáradhat”.
MTI Hírfelhasználó