Macron a világ széllelbélelt Bernadettjeinek
Az atomenergia nem károsítja a környezetet
A német példa mutatja, hogy a nukleáris energiától vett búcsú növeli a széntől, vagy a külföldről vásárolt földgáztól való függőséget.
2017. december 13. 16:12

Hazai szövegértelmezési összefüggésben nehéz tömörebben összefoglalni annak a tekintélyes terjedelmű interjúnak az atomerőművekre vonatkozó lényegét, amelyet Emmanuel Macron adott a vezető francia lapnak, a Le Monde-nak, mint azzal, hogy a francia elnök hatalmasat rúgott az SZDSZ-féle sunyiságot megtestesítő Szél Bernadett LMP-s vezérnőnek a Paks II ügyében a környezetért álaggódó, álszent arcába.

A kora délutánonként megjelenő lap címoldalán kezdődő elnöki interjú ezzel a címmel jelent meg: Macron: „Sokk” a bolygó megmentésére.

Az interjút az elnök annak előestéjén adta, hogy kedden Párizsban rendezték meg One Planet Summit (Egy Bolygó Csúcs) néven a környezetre összpontosító globális találkozót.

Macron az éghajlat melegedése elleni világméretű harcban sarkalatosnak tartja a fosszilis erőforrások világszintű kiaknázásának csökkentését.

A francia elnök – rátérve az atomerőművek kérdésére – egyértelművé tette, hogy egyáltalán nem a német utat akarja követni. Leszögezte, „a nukleáris energia nem kedvezőtlen a klímára nézve”.

Hozzátette, éppen a klímavédelem melletti elkötelezettség nem engedi, hogy Franciaországban az atomerőművek által termelt áram részesedését 50 százalék alá csökkentsék 2025-ig, mint ahogyan azt az előző, Hollande-kormány tervezte.

Hangsúlyozta, éppen a német példa mutatja, hogy a nukleáris energiától vett búcsú növeli a széntől, vagy a külföldről vásárolt földgáztól való függőséget.

Lovas István

magyaridok.hu
  • Nemzeti ügy segíteni a keresztényeknek
    Politikai nézettől függetlenül magas a kormány üldözött keresztényeket segítő tevékenységének támogatottsága, a lakosság mintegy kétharmada ért ezzel egyet a Nézőpont Intézet felmérése szerint. A kutatás eredményeiből kiderül: a magyarok közel háromnegyede szerint a szülőföldjükön kell segíteni a vallásuk miatt üldözötteket.
  • Áder: Ne tévesszünk mértéket, amikor klímakatasztrófáról beszélünk
    Helyes, hogy Magyarország felelősségét és tennivalóit is vizsgáljuk, amikor a fenyegető klímakatasztrófáról és a megteendő intézkedésekről beszélünk, de ne tévesszünk mértéket – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
  • Sorsdöntő öt év vár Európára
    Ha a számok nyelvére fordítjuk le azt, ami az elmúlt években történt, akkor az iszlám terjedése Nyugat-Európában már elérte a kritikus szintet.
MTI Hírfelhasználó