Sok önzetlen segítő van az országban
Nagyon sok önzetlen segítő van az országban, akik nemcsak advent idején, hanem egész évben rendszeresen végeznek önkéntes munkát - mondta el Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete vasárnap a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorában a Duna televízióban.
2017. december 17. 17:09

Herczegh Anita kiemelte, hogy személyesen részt vett már több alkalommal a szeretetszolgálat munkájában és lenyűgözte az a profizmus, amellyel segítő tevékenységüket végzik, legyen szó bármilyen területről: a hajléktalan-ellátásról, a romák lakta falvakban a felzárkóztatásról, a gyerekek segítéséről, a mentőszolgálat működtetéséről, adománycsomagok gyűjtéséről és szétosztásáról határon innen és túl a rászorulóknak. Hozzátette: nagyon fontos, hogy mennyire okosan segítenek és ez a Máltai Szeretetszolgálatnál nagyon meggyőzően működik, látszik a több éves tapasztalat. Sokat vannak együtt a rászorulók csoportjaival, pontosan tudják, hogy mikor és hogyan kell a legjobban hiányzó segítséget eljuttatni - mutatott rá.

A jószolgálati nagykövet felidézte, hogy a szeretetszolgálattal részt vett már többek között árvízi védekezésben, mozgássérült fiatalok táboroztatásában, egy tarnadobi évzárón, adománygyűjtésen, látogatott hajléktalanszállót és szegény falvakat Kárpátalján. Mint mondta, fontosnak érzi, hogy személyesen részt vegyen a munkában, hiszen csak akkor lehet okosan segíteni, ha ismerjük ezeket az embereket, ha vannak közös élmények - hangsúlyozta.

Elmondta, hogy amióta önkéntes munkát végez - elsősorban a Máltai Szeretetszolgálattal, de más szervezetekkel is - jobb lett a véleménye az emberekről, mint korábban volt, mert módja volt meglátni, hogy rengeteg önzetlen segítő van az országban. Ki pénzzel, ki munkával támogatja a rászorulókat, de nagyon sok névtelen segítő tevékenykedik, aki nemcsak advent idején, hanem rendszeresen végez önkéntes munkát.

Herczegh Anita kiemelte: éreznünk és hinnünk kell, hogy ha mi adunk segítséget, azzal mi is gazdagodunk, nem csak a megajándékozottak.

A licitre bocsátott és fix áron megvásárolható tárgyakat a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

MTI
  • Eger írócsillaga magyar örökség
    Cs. Varga István: Magyar Örökség Díj „a világ magyarságának szellemi becsületrendje”, amely valóban kitüntető reflektorfénybe helyezi Gárdonyi életművét: a díj és díjazott egymás fényét erősíti.
  • Legyilkolt, elhamvasztott magyar nők és gyermekek
    Csehszlovák krematóriumban hamvasztották el 1947 októberében 195 magyar és német nemzetiségű, két esztendővel korábban, 1945 nyarán brutális módszerekkel halomra gyilkolt nő és gyermek földi maradványait. Erre azért került sor, hogy újra, véglegesen eltüntessék egy akkor már lassan-lassan kitudódó tömeggyilkosság nyomait.
  • Hazánk támogatja Észak-Macedónia EU-tagságát
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden a Karmelita kolostorban fogadta a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetőségét, Hrisztijan Mickoszki elnököt és Alekszandar Nikoloszki alelnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó