A Pentagon von Rétyivel együtt keres ufókat
Egy totál zakkant ufó-, piramis-, csillagkapu-, és illuminátuskutató Sorosról írt könyvét használja hivatalos kampányfegyvernek a Fidesz.
2017. december 18. 17:47

A Pentagon a Soros-szerző von Rétyivel együtt keres ufókat

Amikor november vége felé kiderült, hogy a Fidesz frakciója ötezer példányt rendelt Andreas von Rétyi, Németországban élő magyar származású szerző George Soros – A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége címmel magyarul megjelent A Soros támogatásának köszönhetően fungáló 444.hu ezzel a címmel szórta szét megvető haragját: „Egy totál zakkant ufó-, piramis-, csillagkapu-, és illuminátuskutató Sorosról írt könyvét használja hivatalos kampányfegyvernek a Fidesz”.

Aki ugyanakkor kezébe is vette von Rétyi példás bőséggel adatolt könyvét, arra a következtetésre jut, ha itt valaki zakkant, az nem ő. Nem is szólva a könyv hasznosságáról Fidesz-körökben és a magyar média nagy része számára, ugyanis őket a szerző és a korrekt fordítás már a címből tájékoztatja, hogy rosszul használják Soros nevét, mert az nem „Soros György”, hanem George Soros. Amit ideje lenne elsajátítani, ha Sorost komolyan akarják venni.

Ugyanez a portál adott hírt december 16-án arról, hogy a világ egyetlen szuperhatalmának, az Egyesült Államoknak az évi több mint 700 milliárd dolláros hadi költségvetésével rendelkező Pentagon, tehát nem von Rétyi, programot működtet ufók észlelésére! Amiről ezzel a nagyon visszafogott címmel adott hírt: „A Pentagon 2009 óta titokban ufókat keres”.

Mielőtt e programról röviden beszámolnánk, mégpedig szándékosan a Russia Today tévéhálózat angol nyelvű, erről szóló tegnapi tudósítása alapján, néhány szó e szándékosságról. Nem csak azért, mert a Russia Today még szabad, tehát nem facebookozott vagy goolágozott korlátozottságú, hanem azért is, mert az ilyen források nagyon idegesítik a „másik oldalt”.

Egyetlen példa.

Az újságosoknál médiadiktatúránkban most kapható, a nyolc ellenzéki politikai hetilapkínálat egyike, a 168 Óra 47-ik oldalán Bolgár György „Hogy mi van?” néven futó szokásos rovatában négy tételben két hírt mondónak megy neki. Az egyik Orbán Viktor, a másik e sorok fogalmazója.

Az utóbbi „helyretevés” így kezdődik: „Azt állítja Lovas István (a Magyar Hírlapban, egy németországi felmérésre hivatkozva), hogy ’gátszakadás (történt) a német nép külpolitikai orientációjában – Oroszország és Kína az irány’”, stb. Majd jön a „helyreigazítás” ezzel a vészterhes alcímmel: „Ezzel szemben a tény az” és ezzel a tanulsággal: „De aki a Russia Today nevű orosz kormánytévéből szerzi információit, mint bevallottan Lovas, az orosz lyukra fut”.

Csakhogy a tény az, a Bolgárnak is fájó cikk nem a Magyar Hírlapban, hanem lapunkban jelent meg december 8-án. Mégpedig korrekten és tényszerűen visszaadva, ami a forrásban állt. Vagyis, aki a 168 Órából tájékozódik, 168 lyukra fut.

A német Körber Alapítvány e felmérésének eredményei Charles Gati volt amerikai elnöki tanácsadót is megrengették. Ő december 13-án „Baljós beszéd” címen írt a Népszavában erről, hozzátéve még az amerikai Pew Research ezt megerősítő felmérését, és egyebek között idézi az egyik adatot, miszerint a németeknek csak 9 százaléka „favorizálja az amerikai partnerséget”. Publicisztikáját – nagyon helyes következtetést levonva – így fejezi be: „Még van egy kis maradék jóindulat az Atlanti-óceán mindkét partján, de roppant veszélyes év elé néz az atlanti szövetség. A világpolitika lényegéről van szó”.

Akkor most nézzük a Russia Todayt az uff-uff ufózó Pentagonról, amely ismerteti, a hadügyminisztériumnak a ufótanulmányozó (von Rétyiző) programja 2007 és 2012 között 22 millió dollárjába került. Miközben a program ma is folytatódik. De még most is „rejtélyes homályba burkolva”. Mindezt szombaton a New York Times és a Politico tárta fel. A program része az UFO roncsok állítólagos részei tárolása erre kijelölt épületekben, az ufókat látott tanúk meghallgatása és tanulmányozása a tekintetben is, hogy hatott-e pszichéjükre a találkozó ezen idegen bolygóról jött járművekkel.

Ezután már csak egyetlen kérdés marad: vajon a 444.hu-s világ miként bízhatja védelmét erre a „totál zakkant” Pentagonra? Amely, nyilván zakkant állapotában, hol a Baltikumot lerohanó orosz hadsereg, hol a világ mélytengeri kommunikációs kábeleire halálos veszélyt jelentő orosz haditengerészeti flotta rémével hadakozik.

Lovas István

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az év vége előtt lezárulhat a feltételességi eljárás
  Ha a kormány az általa tett vállalásokat teljesíti, akkor a feltételességi eljárás még az év vége előtt lezárulhat és Magyarország forrásvesztés nélkül léphet át a 2023-as esztendőbe - mondta az igazságügyi miniszter az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges, az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatok parlamenti vitájában, hétfőn este.
 • Nemzetek Ligája – Csoportmásodik a Rossi-legénység
  A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája 6., zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.
 • Orbán Viktor gratulált az olasz jobboldali vezetőknek
  A megszokott diplomáciai, udvariassági formuláknál jóval intenzívebb kommunikáció zajlik Orbán Viktor miniszterelnök és a várhatóan kormányt alakító olasz jobboldali pártok vezetői között; a vasárnapi parlamenti választás óta több üzenet-, illetve levélváltás is történt a magyar és az olasz partnerek között – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár hétfőn.
MTI Hírfelhasználó