Pártmunkát végzett Czeglédy szövetkezete
Egyebek mellett DK-s tüntetésekre való mozgósítás és aláírásgyűjtés volt a feladata Czeglédy Csaba cégeinek, a diákok kampánymunkáját szórólapozásként dokumentálták – adta hírül a Pesti­Srácok a Human Operator Zrt. volt dolgozóinak nyilatkozatai alapján. Egyikük azt állítja: Gyurcsány Ferenctől is érkeztek utasítások.
2018. január 5. 15:40

A Czeglédy-féle iskolaszövetkezetek fő feladata az MSZP-s és DK-s pártmunka volt – írta tegnap a PestiSrácok a céghálózat két dolgozójától származó, birtokukba került nyilatkozatok alapján. Az alkalmazottak azt állították, a hálózat által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején. Beszámolójuk szerint az MSZP, a DK és az Együtt jelöltjei szórólapjainak osztogatásához, valamint a standoknál aláírás gyűjtéséhez volt szükség diákmunkásokra.

Az egyik korábbi dolgozó azt az e-mail-váltást is őrzi, amelyben jelentették, hogy szórólapozásra az adott napon kik érkeznek a megjelölt találkozási pontra. Szavai szerint ezeket a munkákat mindig szórólapozásként dokumentálták, mert arra bármit rá lehetett húzni. Az informátorok azt is felidézték, hogy a témavezetők által lejelentett létszámok alapján a diákok bérét ők, azaz a Human Operator alkalmazottai számfejtették, az eredményt a cég szombathelyi irodájába továbbították, ott ellenőrizték, és ha rendben volt, ők intézkedtek a kifizetésekről is.

Egy Czeglédy pártpolitikai feladataira rálátó volt szombathelyi vállalkozó is névvel ellátott nyilatkozatot juttatott el a PestiSrácoknak. A férfi állítása szerint a cégcsoport valójában Gyurcsány Ferenc és a DK vállalkozása, a rendszer célja pedig egy mozgósítható tömeg felépítése. – A sajtó által is bemutatott, az Altustól érkező utalások nem kölcsönök voltak, hanem a bérek fedezete. Gyurcsány Ferenc családi cége a pénzkimentést is segítette oly módon, hogy miután végrehajtás alá vonták a Human Operator folyószámláit, a kiállított számláikra kedvezményezettként valamilyen, az Altushoz köthető céget jelöltek meg – állítja a vállalkozó.

Az ügyvéd hárommilliárdos csalásért felelhet Fotó: Délmagyar/Karnok Csaba

A cégcsoport Gyurcsány pártjától kapott feladatai a tüntetésekre történő mozgósításra is kiterjedtek. Az informátor arról is beszámolt, hogy a kampányok során vállalt fellépéseiért Vágó István is a Human Operatortól kapta a honoráriumát, és a cégben a pártfelügyelő tisztségét betöltő személy a DK szombathelyi elnöke, Szuhai Viktor volt, aki az egyik érintett iskolaszövetkezetben is munkát vállalt.

Mint ismert: a Czeglédy vezette Human Operator-cégcsoport működése kapcsán mintegy hárommilliárd forint értékű csalás ügyében nyomoz a NAV bűnügyi igazgatósága. Az eljárásban jelenleg Czeglédy és nyolc társa van előzetes letartóztatásban.

magyaridok.hu
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Budapest felett az ég
  Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
 • Átrendeződés kezdődhet az ellenzéki oldalon
  Hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka. A szakértő szerint vannak pártok, amelyek megerősödtek az elmúlt időszakban, de érdekes helyzetet teremt majd az új főpolgármester csapata is, amelyek kapcsán eddig olyan nevek merültek fel, akik 2010 előtt voltak meghatározó személyek.
 • Tovább vizsgálja a Kúria az ’56-os megtorló ítéleteket
  Több mint harminc egykori eljárás 142 elítéltje esetében állapította meg mostanáig a Kúria, hogy elmarasztalásuk semmis. Az esetek vádlottjai jórészt olyan munkások, diákok, tisztviselők voltak, akik az 1956-os forradalom idején részt vettek az ellenállásban. Holnap újabb három meghurcolt személy ügyében tehet igazságot a bíróság.
 • Juliette Binoche gálavetítés az idei Titanicon
  Október 24-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a Szerelemre kattintva (16) című francia romantikus dráma premier előtti gálavetítése is színesíti az idei Titanic Filmfesztivál programját.
MTI Hírfelhasználó