Udo Ulfkotte halálának évfodulójára
A Megvásárolt újságírók című kötete német, eredeti, 2014-es megjelenése után a legnagyobb példányszámú sikerkönyve lett Németországban.
2018. január 15. 21:55

A német cselédújságírás hátsó ügyeit leleplező megfélemlíthetetlen újságíró, Udo Ulfkotte halálának első évfordulójára emlékezik a „Megvesztegethetlen” nevű német hírportálon Eva Herman, az a kedves és szép arcú német újságírónő, akit a német ARD közszolgálati tévénél ismertek meg tízmilliók, mint hírműsorok főszereplőjét.

Hogy miért, milyen témájú ügy miatt távolították el, azt nem is említjük, mert az annyira unalmas, hogy azt mindenki azonnal „tudhassa”.

Ulfkotte Megvásárolt újságírók című könyve hatalmas sikert aratott nálunk is.

A szerző roppant kínossá vált a hatalom gyeplőit a markukban tartóknak és prostituált médiaszolgáiknak, ugyanis ő maga hosszú időn át dolgozott szerkesztőként és haditudósítóként a vezető német napilapnak, a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.

Márpedig ilyen háttérrel nehéz eladni róla is a kínos leleplező emberek ellen szokványosan bevetett védekező-támadó taktikát, őket „összeesküvés-elmélet” propagátoroknak nevezve, mert felmerül a kérdés: ha ez így van, miként tűrhettek el egy ilyen embert korábbi munkáltatójánál?

A Megvásárolt újságírók című kötete német, eredeti, 2014-es megjelenése után a legnagyobb példányszámú sikerkönyve lett Németországban. Ami roppant módon idegesítette és zavarba hozta a leleplezett működésű, felülről irányított német médiát.

Vagy totálisan elhallgatták, mint tették ezt további köteteivel is, vagy nevetséges indokokkal bírálták. Mint ahogyan azt a kijelentését is – írja a cikk – hogy a német nők 60 százaléka fél elhagyni lakását. Amit éppen egy friss felmérés támasztott alá – írja méltatója.

Egy évvel ezelőtti, 2017. január 13-án bekövetkezett halálakor nem egy kollégájából undorkeltően buggyant ki az öröm.

Az ARD riportere, Julia Rehkopf ezt twittelte: „Udo Uflkotte meghalt: hahahaha! Hát erre igyunk egy snapszot!”, mely örömkitörése után bocsánatkérésre kényszerült.

Eva Herman viszont tavaly januárban ezekkel a szavakkal búcsúztatta a nagyon is idő előtt, már 57 évesen elhunyt újságírót: Németország egyik legjobb újságíróját veszítettük el benne. Egy érzékeny, alapjaiban jó embert. Soha nem szabad elfelejteni, hogy mennyi jót tett mindnyájunkkal. Minden egyes könyve a jövő történelmi dokumentuma. Tanúsítja azt az őrületet, amit ma átélünk, és amiről még mindig csak kevesen akarnak tudni.

Ulfkotte számos könyve közül magyarul eddig három jelent meg. A Megvásárolt újságírókon kívül a Menekültipar és a Népnevelők.

Jobboldali sajtónk e három könyvét is napokkal németországi megjelenése után ismertette és azt is, milyen módon támadták a szerzőt, a legaljasabb módszertől se riadva vissza.

Most már csak az hiányzik, hogy Ulfkotte rejtélyes haláláról írt könyv is megjelenjen. Annak szerzője Jonas Schneider. Teljes címe: „Udo Ulfkotte rejtélyes halála: egy gyilkosságra utaló jelek”.

Lovas István

magyaridok.hu
  • Polgárverés – 12 éve
    Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
MTI Hírfelhasználó