Szegény Lajosunk elkaparva
2018. január 19. 00:07

Az áprilisi választás mai ismereteink szerint kevés pozitívummal járhat a nem fideszes szavazók számára. Kisszámú örömeink egyike lehet, ha vége lesz a hazudozásnak, amelyet nem létező pártok folytatnak – önmagukról.

Legutóbb arról írtam itt utópiát, hogy mivel járna, ha a sajtó ignorálná az összefogósdival onanizáló politikusokat. Most menjünk egy lépéssel tovább, és szögezzük le, vannak politikai aktorok és mögéjük fújt buborékpártok, akik és amelyek kizárólag a képernyőn léteznek. A DK-ra támadó, Gyurcsányt megélhetési politikusnak nevező Bokros Lajos is ilyen.

A DK bloggerei már keresik róla az előnytelen fotókat, úgyhogy talán csak kisebb csapkodást vált ki a szépkorú demokraták körében az állításom: Bokros politikai szavatossága rég lejárt. Pártja tartalmi értelemben soha nem létezett, médiahekk, amit benyelt az ellenzék, amíg az összefogósdi hiszti ment. De most éles a helyzet, és attól, hogy a betelefonáló demokratáknak a nullaszázalékos Bokros is (is!) oké, senki sem köteles a közös lista jelentette, öt helyett tízszázalékos küszöbbel kockáztatni a parlamentbe jutását. Gondoljunk bele, micsoda őrült blama, ha a DK kilenc százalékkal kiesik, mert a MoMa kedvéért közös listát indított, a Momentum meg öt százalékkal önálló frakciót alapít! (...)

Új pártja, a MoMa az ígért jobboldali, kapitalista eszmerendszer és kultúra helyett a balos összefogósdi állandó mellékszereplője, de 2014 tavaszán még így se fért sehova, el se indultak. Ősszel beugróként szerepelt a magát jegelő Falus Ferenc helyén, így azt a kudarcot (Tarlós 49 százalék, Bokros 36 százalék) kevéssé írhatjuk a számlájára – azt viszont igen, hogy rögtön utána magára hagyta a pestieket. Egy szót se szól a fővárosról, amely elméletileg annyira fontos volt neki, hogy vezetni akarta. Mindig arra a résre megy rá, amelyet meglát, de senki nem alkalmas ugyanannyira pénzügyminiszternek, EP-képviselőnek, miniszterelnöknek és főpolgármesternek.

Most pedig hisztizik a zéró szavazójával, hogy de akkor is. Nem, elég volt! Bokros Lajos nulla százalékot ad bármilyen kormányváltó szövetséghez. Akinek szimpatikus, hiányában simán leszavaz a DK-ra. Ha nem így lenne, hogyan akart velük közös listát?

Ötszáz napos „programja” ugyanolyan alibi, mint az elmúlt évtizedes pályafutása. Átlátszó trükk, hogy ne a valós támogatottsága alapján kapjon politikai hatalmat, hanem meghekkelve a választást, közel két évre megbénítva a kormányzást, hogy aztán négyötöddel jöjjön vissza a Fidesz.

Életveszélyes, önző blöff, szerencsére nem lesz belőle semmi. (...)

Ceglédi Zoltán: Bokros Lajosról – utoljára

 

 

168 óra
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • Az üzenetek Junckerékhez és Macronhoz is eljutnak majd
  Az Európa jövőjéről lefolytatott fórumokon megfogalmazott legfontosabb üzeneteket a kormány el fogja juttatni az Európai Bizottságnak és Emmanuel Macron francia elnöknek is. Utóbbi korábban maga javasolta, hogy minden tagállamban legyen állami konzultáció Európa jövőjéről – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a közmédiával.
 • A migráció liberális félreértelmezése
  A liberálisok individualista, az egyénből kiinduló szemlélete lehetetlenné teszi azt, hogy a migráció csoportos, kollektív, tömeges megjelenési formájával kezdeni tudjanak valamit.
 • Brüsszel legújabb elképesztő "termékei"
  Brüsszel jelenlegi bevándorláspárti többsége továbbra is ontja magából a migránspárti intézkedéseket és javaslatokat, legújabb elképesztő "termékei" a migránskártya és a migránsvízum - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó