Az MSZP zsarolja Kalocsát?
Simon Zoltán Kalocsa városának önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) az alábbi tájékoztatást küldte el hírportálunknak.
2018. január 19. 15:40

Többször ért bennünket az a vád, hogy a Fidesz-KDNP kormányzat a fejlesztési források megnyirbálásával bünteti Kalocsát amiatt, hogy baloldali vezetésű a város. Maga a feltételezés is felháborító és minden valóságalapot nélkülöz, hiszen Kalocsa városa sorra nyeri fejlesztési pályázatait. Számunkra mindig a város az első és ennek többször tanubizonyságát adtuk!

Ezzel szemben a mai képviselő-testületi ülésen bebizonyosodott, hogy a szocialista párt saját, kicsinyes politikai érdekei mindennél előrébb valóak, még Kalocsa város fejlődésénél is! Felháborító, hogy azok a képviselők, akik 2014 októberében megesküdtek arra, hogy képviselői munkájukat Kalocsa város lakóinak érdekében végzik, ma névszerinti szavazáson asszisztáltak az MSZP zsarolásához. „Bűnösök közt cinkos, aki néma” mondhatnánk, de a helyzet ettől sokkal súlyosabb.

Ahhoz, hogy a TOP pályázatok keretén belül elnyert „Iparterületek fejlesztése Kalocsán” elnevezésű projekt több mint egymilliárd forintos beruházása megvalósuljon, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és Kalocsa Város Önkormányzata csereügyletet kötött. Ennek egyik feltétele az, hogy a Szent István király út 1-3. szám alatt lévő ingatlanból az ingyenes használati joggal rendelkező pártok kiköltözzenek és lemondjanak az ingatlanra bejegyzett ingyenes használati jogról. Az MSZP kivételével minden bejegyzett párt megtette ezt, elsők között a Fidesz!

Ezzel szemben az MSZP, országos elnökségének utasítására csak úgy hajlandó lemondani ingyenes használati jogáról, ha az önkormányzat hozzájárul a párt használati jogának bejegyzéséhez a Kalocsa, Hunyadi János u. 82. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanra.

A testületi ülésen Bálint József polgármester még azt is elmondta, hogy tárgyalt az MSZP országos vezetésével és több, mint egymillió forintot ajánlott fel a város nevében a lemondó nyilatkozatért cserébe (no comment).

Az MSZP nyíltan vagy burkoltan (ennek eldöntését mindenki saját belátására bízzuk) megzsarolta a várost, amit súlyosbít, hogy biztosan tudják, hogy ezzel lehetetlenné teszik az egymilliárd forintos pályázat megvalósulását!

Ez az etikátlan politizálás elfogadhatatlan, egyértelmű, hogy kizárólag a hatalom birtoklásáról szól, és bár igaz, hogy ez a magatartás mára már morális válságba taszította a teljes pártot, nem vigasz arra, hogy 17 ezer ember jövőjét semmibe vették. Ehhez az MSZP kalocsai önkormányzati képviselői, valamint a baloldalt képviselő és a magát függetlennek mondó polgármester és képviselő szemrebbenés nélkül asszisztáltak. A név szerinti szavazáskor Angeli Gabriellával, az MSZP várható országgyűlési-képviselőjelöltjével az élen, Dr. Bálint József polgármester, Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester, Bolvári Ferdinánd, Kati László, Katus Attila és Lakatos János képviselők támogatták az MSZP diktátumát.

gondola
MTI Hírfelhasználó