Máris támadják a "Stop Sorost"
A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy februárban terjessze a parlament elé a "Stop Soros" törvénycsomagot, hogy az Országgyűlés tárgyalni tudja azt - közölte Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
2018. január 20. 12:37

Budai Gyula azt mondta: még egy nap sem telt el a törvénycsomag társadalmi vitára bocsájtása óta, de a "Soros-szervezetek" már támadják azt. Úgy fogalmazott: az kiabál, akinek a háza ég, valószínűleg a "Soros-szervezetek" magukra ismertek, mint bevándorlást szervező, migrációt segítő tömörülések.

A "Stop Soros" törvénycsomag ellen azok emelték fel elsőként a szavukat, akik támadják a kormány bevándorlás-politikáját, akik szervezik és elősegítik a migrációt és akiket Soros György pénzel - jelentette ki, megnevezve a Magyar Helsinki Bizottságot, az Amnesty Internationalt és a Társaság a Szabadságjogokért szervezetet.

Kifejtette: a "Soros-szervezetek" jelentették fel Magyarországot több alkalommal Brüsszelben, ők azok, akik a kerítés és a magyar kormány bevándorlás-politikája miatt tüntetést szerveztek, ők azok, akik kezdettől fogva támadják a jogi határzárat, a tranzitzónákat, és a magyar határvédelmet, az ott szolgáló rendőröket. Ők azok, akik támadták a kvóta-népszavazást, a "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultációt, akik Ahmed H. szabadon bocsátását követelik, s nyakig benne vannak a "migránsbizniszben", s akik nem hajlandóak közölni, mekkora összeget  kapnak külföldről - sorolta.

Megjegyezte: ezen szervezetek készítették elő a Magyarországot elítélő uniós parlamenti határozatot, "Soros-jelentést" is.

Budai Gyula felhívta a figyelmet arra is, hogy ezek a szervezet folyamatosan áskálódnak Magyarország ellen Brüsszelben. Példaként említette a tegnapi sajtótájékoztatón szószólóként felszólaló Pardavi Mártát, aki a múlt héten hetet-havat összehordott azon a brüsszeli meghallgatáson, ahol Magyarország volt a téma. Elmondta azt is, hogy ezek a szervezetek készítették elő a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatot, és most is előkészítik a hazánkat elítélő Soros-jelentést. Ezek a szervezetek mindig ott vannak Soros György kifizetési listáján – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

A képviselő elmondta, a tegnapi sajtótájékoztatójukon ezek a szervezetek azt hazudták, hogy ez a törvénycsomag minden civilszervezetre vonatkozik. Ez hazugság, a Stop Soros törvénycsomag kizárólag a bevándorlást szervező, a migrációt elősegítő és a bevándorlást finanszírozó szervezetekre vonatkozik – szögezte le. Budai Gyula aláhúzta, ezek a szervezetek is tudják, hogy hazudtak, de támadni akarják Magyarországot a Stop Soros törvénycsomag miatt.

Aláhúzta, a Stop Soros arról szól, hogy Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni, nem akarunk befogadni migránsokat, és nem engedjük be az illegális és gazdasági bevándorlókat sem. Ezért arra kérjük a kormányt, hogy bármekkora támadás is éri a Stop Soros miatt, februárban terjessze a parlament elé a törvénycsomagot, hogy az Országgyűlés tárgyalni tudja – jelentette ki Budai Gyula.

Kérdésre a kormánypárti politikus a törvény alkalmazásáról, illetve arról, ha az érintett szervezetek nem regisztrálnának, azt mondta: a jogszabályok mindenkire vonatkoznak, azokat mindenkinek be kell tartania. Minden jogszabályban vannak szankciók, amelyek rögzítik, mi várható, ha valaki a törvényt nem tartja be - tette hozzá Budai Gyula.

További felvetésre közölte: a Soros György által támogatott civil szervezetek az első pillanattól a kerítés lebontása mellett rakták le voksukat, ez az egyik fő programpontjuk, és az általa adott utasításokat hajtják végre.

Arra a kérdésre, hogy a Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó cég hitelével összefüggésben piacfelügyeleti eljárást indított a jegybank, felidézte: tavaly október végén tett bejelentést a Magyar Nemzeti Banknál. Ezt az MNB megvizsgálta, s arról tájékoztatta: alapos gyanú van arra, hogy az Altus Zrt. jogszabályi engedély nélkül folytatott pénzügyi tevékenységet. Két lehetőség van: ha megállapítják, hogy jogosulatlanul folytatta a tevékenységet, vagy eltiltják, vagy büntetőfeljelentést tesznek. Ő - ha megkapja a jegybank vizsgálatának eredményét - soron kívül büntetőfeljelentést tesz - jelezte.

A diákok előző napi tüntetésére reagálva közölte: Magyarországon demokrácia, sajtó- és szólásszabadság van, mindenért lehet tüntetni. Az egyik legfontosabb dolog, hogy az oktatás szereplői a tanárok, a diákok, és a szülők között meglegyen a megfelelő párbeszéd - jelezte Budai Gyula.

MTI
MTI Hírfelhasználó