Orbán munkásőrsége
2018. január 23. 23:09

A Civil Összefogás Fórumnak csúfolt közpénznyelő nyugdíjas Orbán Fun Club valójában egykori kommunista újságírók, veterán munkásőrök és besúgó házmesterek gyülekezete. A feladata pedig ugyanaz, mint Kádár „karhatalmának” volt anno, mégpedig, hogy utcára vonulásának lebegtetésével folyamatosan fenyegesse az ellenzéket. No, meg persze, hogy a mi közös pénzeinket - amelyek jóllehet időközben elveszítik közpénz jellegüket - ellenzéket gyalázó plakátokra költse.

De hát mit is várhatnánk a szocializmusban is elismert, kitüntetett, mindig az aktuális elnyomó hatalomhoz dörgölőző „civilektől”? Mert persze ennek a posztszocialista Jurassic Parknak a vezetői feltehetően nagyon jól élnek abból, hogy Orbán fluffereiként támogatják a hatalmat. A legnagyobb cinizmus, hogy „békemenetnek” csúfolják ezt a „fenyegetést”. Lefordítom Fideszre: befogod a pofád, különben elnémítunk és akkor végre csend és béke lesz. Ez a béke, ugyanaz a béke, ami a „tartós béke” volt a kommunista indulóban. Azt is és ezt is az erőszak tartja össze. Béke lesz, de ahhoz kell egy kis piszkos munka. Akkor a munkások voltak a „békemenet”, most pedig a Fidesz fanatikusai.

A diktatúrák híveit mindig az a téves gondolat vezeti, hogy a mi erőszakunk az más, az az igazság miatt történik. Ez a zsarnokok utópiája. Orbán feltehetően szentül meg van arról győződve, hogy az ő nevével fémjelzett rezsim más mint a kádári. Éppen úgy, ahogyan Rákosi is megvolt győződve arról, hogy Szálasi zsarnok volt, de ő nem az, vagy ahogyan Kádár is hasonlóan gondolt Rákosira. (...)

B. Ferenc Attila: Fenyegetőzik Orbán munkásőrsége, a CÖF

zsúrpubi.hu
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • A Fidesz-KDNP az EU legsikeresebb politikai konstrukciója
  A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a párt évadnyitó rendezvényén csütörtökön.
 • Ezért nem lesz általános szrtájk
  Erről is Brüsszel tehet! A sorozatban harmadik kétharmad után a bukott parlamenti ellenzék a túlóraszabályozás uniós jogharmonizációjába kapaszkodott, azt remélve, hogy ezzel visszaveszi az utcától a kezdeményezést. Némi bohóckodás és egy-két tüntike után azonban minden visszatért a régi kerékvágásba.
 • Megpróbálnak elaltatni bennünket
  Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében - nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
MTI Hírfelhasználó