Határozatban utasítják el az önkormányzatok a Soros-tervet
A magyarországi polgármestereknek az illegális bevándorlást szervező irodákkal szembeni felhívásához csatlakozásról határozott több megyei jogú város önkormányzata, amelyek valamennyien határozatban utasították el a Soros György, milliárdos tőzsdespekuláns nevéhez köthető migráns-betelepítési tervet.
2018. január 25. 17:51

A Magyarországi polgármestereknek az illegális bevándorlást szervező irodákkal szembeni felhívásához csatlakozásról határozott több megyei jogú város önkormányzata, amelyek valamennyien határozatban utasították el a Soros György, milliárdos tőzsdespekuláns nevéhez köthető migráns-betelepítési tervet.

A Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben című január 12-ei budapesti konferencia résztvevői által elfogadott nyilatkozatban közös fellépést sürgettek, hogy megőrizzék a magyar települések és a magyar emberek biztonságát és jövőjét. Úgy fogalmaztak, hogy a magyarok többsége teljesen világossá tette: nem akarja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.

A szekszárdi közgyűlés határozata szerint komoly fenyegetést jelent a terv

A tolnai megyeszékhely képviselő-testülete csütörtökön határozatban utasította el a „Soros-tervet” és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda működjön.

A határozat szerint az önkormányzat a településekre komoly fenyegetést jelentő, tömeges betelepítés miatt felkéri Magyarország kormányát, hogy ha kell, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlást szervező Soros-szervezetek ellen.

A döntést kilenc igen szavazattal, négy ellenében fogadták el.

Az Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester által előterjesztett határozat az Európai Parlamentnek a nemzetközi védelmet kérő emberek szponzorálásáról szóló, 2017. november 16-ai határozatát idézte, amely szerint „egy kérelmezőt szponzoráló szervezetnek gondoskodnia kell (.) a kérelmező a szponzor székhelye szerinti tagállamban való tartózkodásáról”. Ez valójában azt jelenti, hogy a civil szervezetek a bevándorlás szervezésében és a bevándorlók szétosztásában aktív szerepet játszhatnak – olvasható a polgármesteri előterjesztésben.

A közgyűlésnek egyértelművé kell tennie, hogy nem kér Soros György bevándorlásszervező irodáiból, ez nem párt-, hanem településpolitikai kérdés – mondta Ács Rezső.

Debrecen a mindennapokból ismeri az illegális migrációval járó társadalmi kockázatokat

Elutasítja a „Soros-tervet” és az illegális bevándorlók korlátok nélküli, kötelező, kvóták alapján történő betelepítését a debreceni önkormányzat. A közgyűlés csütörtöki ülésén – mintegy kétórás heves vita után – a fideszes és a jobbikos képviselők szavazták meg a polgármester előterjesztését, az ellenzék nem szavazott, illetve nem vett részt a szavazáson.

A hajdú-bihari megyeszékhelyt irányító Papp László (Fidesz-KDNP) előterjesztésében azt írta, Debrecen az egyik legnagyobb menekülttábornak korábban helyet adó városként a mindennapokból ismeri az illegális migrációval járó társadalmi kockázatokat.

A korábbi menekülttábor bezárása „visszaadta a város nyugalmát, segített abban, hogy az egyik legbiztonságosabb megyeszékhelyként a város és a helyi gazdaság fejlesztésére fordítsuk energiánkat” – érvelt. Kifejtette: a Soros György által támogatott szervezetek esetében fennáll a veszélye annak, hogy szerepet vállalnak az illegális migráció szervezésében és támogatásában.

A városban „nincs szükség az illegális bevándorlást támogató álkaritatív szervezetekre. A város költségvetéséből jelentős összeget fordítunk szociális célokra, a valódi civil tevékenységet végző szervezeteket értékeljük és támogatjuk” – fogalmazott a debreceni polgármester.

Kaposvár jogszabályokkal történő fellépésre kéri a kormányt

Az elfogadott előterjesztés szerint a somogyi megyeszékhely elutasítja a „Soros-tervet”, és azt, hogy bevándorlásszervező irodát működtessenek a városban.

A településekre „komoly fenyegetést jelentő tömeges betelepítés miatt” egyúttal felkéri a kormányt, hogy ha kell, jogszabályokkal lépjen fel a „Soros-terv”, valamint a bevándorlásszervező szervezetek ellen.

A határozatot kormánypárti képviselők tizenöt igen szavazatával, egy ellenzéki tartózkodással fogadta el a testület, két ellenzéki városatya nem szavazott.

Szita Károly felszólította az ellenzéki képviselőket, mondják ki, hogy valójában illegális bevándorlást akarnak. Hangsúlyozta, az előterjesztés azért készült, hogy ne jöjjenek illegális bevándorlók a városba, „gyermekeink és unokáink továbbra is egy biztonságos országban és egy biztonságos Kaposváron nőhessenek fel”.

Szolnok polgármestere szerint a bevándorlás kérdésköre határozza meg a kontinens jövőjét

A szolnoki közgyűlés csütörtökön határozatban utasította el „Soros civiljeinek támogatását” és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda működjön – közölte Szolnok polgármestere az MTI-vel.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a döntést 15 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadták el.

A polgármester kiemelte: Európát nem véletlenül osztja meg a bevándorlás kérdésköre, ugyanis ez határozza meg a kontinens jövőjét.

Az ellenőrizetlen, illegális migráció tapasztalatai rendkívül rosszak, mindenütt a bűnözés erősödésével és a terrorizmus megjelenésével jár ez a folyamat – hangsúlyozta.

Hozzátette: Magyarország azon nemzetek sorába tartozik, amely ragaszkodik önrendelkezéséhez, és továbbra sem hagyja, hogy a magyar nép jóváhagyása nélkül bárkit betelepítsenek az országba.

magyaridok.hu - MTI
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó