A növekedés már nem uniós forrásoktól függ
Magyarország a technikai fejlesztés egyik központjává vált, a kormány a hétszeresét költi kutatás-fejlesztésre, mint elődje – mondta el az ECHO TV Napi aktuálisban a miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Csepreghy Nándor hozzátette: míg a szocialista kormányzás alatti fejlesztéspolitika politikai célokat szolgált, addig az elmúlt nyolc év alatt sikerült talpra állítani a magyar gazdaságot, amely már nem függ az uniós támogatásoktól.
2018. január 26. 14:23
Elég markáns különbség van ahhoz képest, amit a szocialisták ma mondanak és amit kormányon képviseltek. Hiszen, ha összehasonlítjuk a két számot, ma azt mondják, hogy még több pénz a vállalkozásoknak, annak ellenére, hogy 2010-ig hogyha valaki európai uniós forrásokat le akart hívni akkor a Magyarországnak járó keretnek csak a 14 százalékát szánták nekik, a Gyurcsány-Bajnai kormányok. Ez a szám ma 60 százalék, jelentősen növekedett a magyar vállalkozások által lehívható pénz mennyisége – magyarázta az államtitkár.

 

2010-ig a baloldali kormányok nem tettek mást, mint multinacionális gazdasági cégeknek szolgáltatták ki Magyarországot. Tehát, azt merem mondani, hogy az akkori kormány hazaáruló módon azt a politikát követte, hogy nem baj, ha Magyarország kizárólagosan egy másodlagos piac. Mi pedig azt mondtuk, hogy a Magyarországnak járó uniós fejlesztési források, azt a célt kell, hogy szolgálják, hogy a magyar vállalkozások gyorsabban tudjanak fejlődni, mint mondjuk a térségi vállalkozások – mondta Csepreghy Nándor.

2010-ben a gazdaság recenzióban volt, nemhogy gazdasági növekedés nem volt, évről évre veszteséget termelt az ország. Tizenkét százalékos volt a munkanélküliség, a költségvetési hiány az egekben volt és az ahhoz az állapothoz képest elért eredmények: 3,8 százalékos munkanélküliség, stabil, közel 4 százalékos növekedés. Ez a gazdasági növekedés nagyrészt már nem az uniós forrásoktól függ. Amikor nincsenek uniós források és a 2016-os év ilyen volt, akkor a magyar gazdaság 2,5 százalékot tudott emelkedni.

Ha a magyar gazdaság megteremti a saját külső források nélkül a 3 százalékos növekedést, akkor azok az intézkedések, amelyek a hétköznapok biztonságát finanszírozzák, azt, hogy olyan munkahelyek legyenek, amelyek évről évre többet tudnak fizetni, olyan beruházások legyenek, amik technológiában a magyar vállalkozásokat fejlesztik, akkor az uniós források nélkül is tudjuk ezt a rendszert tartani. Ezek az uniós pénzek nem ajándékként érkeznek, ezek a pénzek Magyarországnak járnak. Ha nincsenek uniós beruházások Közép-Kelet-Európában, akkor nincsen gazdasági növekedés Nyugat-Európában -tette hozzá.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető.

magyaridok.hu - echotv.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Magyarország az EU átlagánál jobban teljesít
  A kötelezettségszegési eljárásokban hazánk jobban teljesít, mint az uniós átlag, ugyanis gyorsabban sikerül megoldanunk azokat – derül ki az igazságügyi miniszter szombati Facebook-bejegyzéséből. Varga Judit pontról pontra cáfol egy napokban megjelent álhírt, amely ismét hazánkat igyekszik lejáratni.
 • A digitális diktatúra magasabb fokozatba kapcsol
  Azt hiszed, ami most megy a Facebookon, az cenzúra? Úgy érzed, hogy elnyomják a jobboldali tartalmakat a közösségi médiában? Pedig a valódi digitális diktatúra még csak most következik.
 • Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP
  Egyre több jel mutat arra, hogy az MSZP pártközpontjából irányított Hírklikk.hu hamis híreket jelentetett meg, ismét a járványhelyzettel összefüggésben. Ezúttal egy Németh Károly nevű férfi állt elő azzal a mesével, hogy az általa képviselt cég importál Kínából egy olyan, koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gépet, amely a piacon kapható eszközökhöz képest feltűnően olcsó és kiemelkedően hatékony, ám a kormányzat nem élt a lehetőséggel, mert nem tudott volna „saját zsebre is dolgozni”. Németh Károly az interjúban több olyan szakembert is megnevezett, akikkel a berendezésről tárgyalt, például Merkely Bélát, Müller Cecíliát, Jakab Ferencet és Szlávik Jánost. Eddig az érintettek tagadták lapunknak, hogy valaha is találkoztak volna Németh-tel. Az MSZP ismét politikai haszonszerzésre használj a koronavírust.
MTI Hírfelhasználó