Farage: Soros nem csak Magyarországnak valós probléma
Rendre felszólal Soros György szövetségesei ellen, és kiáll Magyarország mellett az úgynevezett „magyar vitákban”. A Magyar Hírlapnak Nigel Farage adott interjút. A brit politikus többek között arról is beszélt, hogy Brüsszel képmutató, beszélt a Brexit tárgyalások lassúságáról, és az azzal kapcsolatos elégedetlenségéről, és arról is, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványnak több pénze van mint a legtöbb kormánynak
2018. január 29. 12:09

Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt elnöke, továbbá a Brexit élharcosa a Magyar Hírlapnak elmondta, szerinte az Európai Unió jelenlegi formájában tartományokká alacsonyítja tagállamait, és a nagyok mindig legyőzik a kicsiket.

A Brexittel kapcsolatosan úgy vélekedett, a tárgyalások nagyon lassan haladnak, és úgy vélte, „az emberek azt a Brexitet kapnák meg, amire szavaztak¨. Hozzátette, szerinte a brit miniszterelnök nem hisz abban, amit csinál.

Az Európai Unióval kapcsolatosan kifejtette, „Tény: nem lehetnek egyszerre autonóm, független, demokratikus nemzetek és tagjai ennek az Európai Uniónak”.

Orbán Viktorról azt mondta, ötévente egyszer megy el az Európai Parlamentbe, és akkor sértegetik a magyar miniszterelnököt. „Őket egyszerűen nem érdekli, amit mond. Fel akarják építeni az Európai Egyesült Államokat, és semmi sem állhat az útjukba”.

Az unió migrációs politikájával kapcsolatban rávilágított, a visegrádi országok migráció politikája kétségtelenül közelebb áll az emberek véleményéhez.

Soros nagy ellensége a nemzetállamnak 

Végül arról beszélt, hogy rengeteg támadást kapott Amerikából, mert Soros Györgyöt kritizálta. A politikus hozzátette, antiszemitának nevezik, mert szerinte Soros György le akarja rombolni a nemzetállamot, le akarja rombolni a család egységét, és minden olyan normát, amit a nyugati társadalomnak tulajdonítunk. „Szerintem ez nagyon veszélyes” – tette hozzá.

Soros György nem csak Magyarországnak valós probléma, mert a milliárdos nagy ellensége a nemzetállamnak és a zsidó-keresztény kultúrának – hangsúlyozta a brit politikus.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az emberek nagy része nem is érti, hogy milyen mértékű hálózata van Soros Györgynek.

„A Nyílt Társadalomért Alapítványoknak eddig is volt tizenötmilliárd dollárja, és újabb tizennyolcmilliárdot kapnak. Soha a politika világában nem láttunk még politikai nyomásgyakorló csoportot ennyi pénzzel. Több pénzük van, mint a legtöbb kormánynak!” – fakadt ki Nigel Farage.

Magyar Hírlap
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Több a gyógyult, mint az ismert fertőzött
  A gyógyultak száma már sokadik napja jóval magasabb az aktív fertőzöttekénél. A koronavírus-járvány kezdete óta 3771 igazolt koronavírusos pozitív beteget tartanak számon, közülük 1436-an aktív fertőzöttek és 1836-an már meggyógyultak a betegségből. Az elhunytak száma 499.
 • Őszödi beszéd: Majdnem forradalom lett belőle
  14 éve Gyurcsány Ferenc beismerő vallomással felérő monológját máig ismeretlen személyek eljuttatták a Magyar Rádiónak és több más szerkesztőségnek.
 • Balassi, a kortárs
  Itt Esztergomban igyekszünk a méltó módon minden évben többször is megemlékezni róla, különféle rendezvények, pályázatok, múzeumi foglalkozások, vagy tudományos előadások keretén belül. Balassa emlékét kiemelten fontosnak tartjuk közvetíteni.
MTI Hírfelhasználó