A turini remete
Az 1848-as forradalom, az áprilisi törvények kiadása 170. évfordulójára emlékezve történelmi versenyt hirdetnek.
2018. január 29. 15:27

Az 1848-as forradalom, az áprilisi törvények kiadása 170. évfordulójára emlékezve a Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola Kárpát-medencei történelmi versenyt hirdet általános iskolás korú (10-15 éves) és középiskolás korú (15-19 éves) fiatalok számára „A TURINI REMETE” Kossuth Lajos élete és pályafutása címmel. A játékra anyaországi és határainkon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) fiatalok 3 fős csapatait várják. Védnökök: Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke és Czoborczi Bence a Keresztény Élet főszerkesztője.

A csapatok a vetélkedő feladatait 2018. február 4-től kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap. A feladatlapok elérhetők www.nepfoiskola.lakitelek.hu, illetve a www.keresztenyelet.hu és www.eotvosiskola.atw.hu oldalakon is. A három írásbeli forduló alapján korcsoportonként a legjobb eredményt elérő 22-22 csapatot hívjuk meg a 2018. április 5-6-7-án megrendezésre kerülő középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára. A döntőjébe jutó fiatalok értékes könyvjutalmat kapnak. A győztesek részt vehetnek azon a Lezsák Sándor parlamenti alelnök által vezetett zarándoklaton, mely 2018 nyarán Kossuth Lajos életútjának fontos állomásaira vezet.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet, nevezési díj nincs.

Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy – egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A versenyzők – közvetlenül a Keresztény Élet Szerkesztőségéhez fordulva (1241 Budapest 5. Pf.:141. tel.: 36/1/328-0196) tiszteletpéldányként megkaphatják a feladatlapokat tartalmazó lapszámokat.

Bővebb felvilágosítással Olajos István szolgál a vetélkedővel kapcsolatban a 06/70/931-7808 és a bezdedi@gmail.com elérhetőségeken. Szeretettel hívják és várják a jelentkezőket, eredményes versenyzést kívánva!

gondola
MTI Hírfelhasználó