Soros davosi megnyilvánulása üzenetértékű volt?
Hazánkra és a kormányra nézve negatív kijelentéseket tett Soros György amerikai-magyar üzletember a davosi fórumon, előadása végén. Sokan azt mondják, a milliárdos ezzel beszállt a magyarországi választási kampányba. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint Soros György minden megnyilatkozását komolyan kell venni, hiszen ha valaki ellen támadást intéz, annak lesz következménye.
2018. január 29. 16:10

„Nem tudott disztingválni Soros, hiszen személyes sérelmeit pakolta ki az asztalra egy olyan közegben, ahol nem illett a tematikába ez a fajta kirohanás. Ugyanakkor ez üzenetértékű megnyilvánulás volt” – mondta Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.  Hozzátette: ezzel megindult a magyarországi vezető politikusok és családtagjaik elleni támadás Soros részéről. Ez új elem, és eddig nem alkalmazta – fogalmazott az alkotmányjogász.

Komolyan kell venni 

Hozzáfűzte: a hamishír-gyártás tekintetében is beszállt Soros, hiszen az érintett családtagok kapcsán megfogalmazott állításokat, amelyek valótlannak bizonyultak. Aláhúzta: minden megnyilatkozását komolyan kell venni, hiszen ha Soros György támadást intéz, annak lesz következménye – láthatjuk Brüsszelben, Strasbourgban és Budapesten is ülnek olyanok, akik „egy ilyen harci kiáltásra rögtön teszik a dolgukat”.

Trumpot is kiosztotta 

Mint folytatta, Soros György mindenkit kiosztott, aki számára nem kedves politikát folytat; Donald Trump tekintetében is rendkívül kemény szavakat használt és komolytalan megjegyzései között azt is mondta, nem biztos, hogy 2020-ig hivatalban lesz az amerikai elnök.

Egy elmozdítási vagy más eljárást, szankciót próbál beharangozni vele szemben – mondta Ifj. Lomnici Zoltán, aláhúzva, hogy a milliárdos szoros kapcsolatot ápol a Demokrata Párttal, amely kisebbségben van.

Kellett a Stop Soros 

Magyarországon olyan civil szervezeti háló épült ki, amely vonatkozásában szükség volt a Stop Soros javaslat megalkotására, mivel valós társadalmi támogatottság nélkül, komoly magyarországi és brüsszeli befolyással rendelkező szervezetek külföldről érkező finanszírozás által tudják a hatást kifejteni, amelynek hátterében elsősorban Soros és a mögötte levő pénzügyi körök állnak – mondta az alkotmányjogász.

A Stop Soros törvénnyel végre bekövetkezik, hogy azt a pénz, melyet ilyen módon kapnak, illeték formájában vissza kell forgatni az illegális bevándorlókkal szembeni védekezés finanszírozására – húzta alá Ifj. Lomnici Zoltán.

Kossuth Rádió180 perc
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó