Józan és jószándékú Géééza
2018. február 4. 23:03

Jeszenszky Géza, "Románia egyesülésének" az évfordulója alkalmából nyilatkozott a  magyar-román viszony kapcsán, írja a Főtér.

Az Antall-kormány egykori külügyminisztere úgy véli, hogy egyetlen magyar sem lenne kész meghalni Erdélyért.

Jeszenszky arra a felvetésre, hogy elkerülhetetlenek-e a feszültségek Magyarország és Románia között amiatt, hogy a románok idén az 1918-as gyulafehérvári román nagygyűlés centenáriumát ünneplik, azt mondta: a józan és jó szándékú emberek minden nézeteltérést képesek rendezni.

Az elvakult nacionalisták nem képesek rá, de ők nem is érdekeltek a békében és a barátságban. A hatalomban és az agresszivitásban hisznek."

A Heller Ágnes mellett kedélyesen aláírogató Jeszenszky szerint "Magyarországon senki, pontosabban a jóérzésű emberek közül senki sem hiheti, hogy a határok megváltoznak".

"Ezt sem a romániai, sem a szlovákiai nacionalisták nem akarják elhinni, ezért megpróbálják meggyőzni a közönségüket a magyarveszély létezéséről. Ez ostobaság. Nem csak azért mert a magyarok békeszeretőek, de egyetlen magyar sem lenne kész meghalni, nem csupán Erdélyért, de egy mondjuk egy ukrajnai faluért sem. Kiabálhatnak, petíciózhatnak, de az életünket adni valamiért már nem divatos Európában, hogy így fogalmazzak” - hangoztatta Jeszenszky.

Jeszenszky Géza szerint egy magyar sem kész meghalni Erdélyért

888.hu
Címkék:
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
MTI Hírfelhasználó