Az FPÖ-féléknek belépni tilos!
Tábla egy tiroli vendéglátóhelyen
A gyönyörű fekvésű, kitűnő síelési lehetőséget nyújtó Söldenben van egy bár, amelynek a tulajdonosa gondolt egyet.
2018. február 6. 16:11

Az észak-ausztriai napilap, az Oberösterreichische Nachrichten „A bártulajdonos kizárja Strachét és Hofert” címmel mutatja be azt, hogy a liberális tolerancia meddig terjed Tirol tájékán.

A gyönyörű fekvésű, kitűnő síelési lehetőséget nyújtó Söldenben van egy bár, amelynek a tulajdonosa gondolt egyet, és a bejárati ajtó üvegére ragasztott egy kartonpapírt, amelyen három fotó látható.

A középen Heinz-Christian Strache alkancellár és Norbert Hofer arcképe. Mindkettő közös jellemzője, hogy a radikális jobboldali Osztrák Szabadság Párt (FPÖ) tagjai. A kettőjüket ábrázoló fotó át van húzva.

Balra egy árnyember hajít be egy horogkeresztet egy üres szemétkosárba. Jobbra – ha még valakinek nem lenne elég a horogkereszt – egy négyzet alakú fotóba van beapplikálva az áthúzott horogkereszt. Alatta pedig a felirat: „Kinn kell maradnunk”. A szöveg előtt és után felkiáltójel van.

Az erről szóló beszámoló szerint a „mi” nyilván a fotón látható két FPÖ-politikusra vonatkozik.

A párt tiroli tartományi kormányzója, Markus Abwerzger a hétvégén a bejárati tiltótábláról készült fotót kitette Facebook-oldalára, és hatalmas kommentözönt kapott érte.

Abzwerger maga azzal kommentálta mindezt, hogy őt a tiltás „történelmünk legsötétebb idejére” emlékezteti, azaz nyilván arra, amikor a „zsidóknak és kutyáknak belépni tilos” táblákat is lehetett látni az országban.

Posztját egy fél órán belül hétszázan osztották meg. A kommentárok közül egyesek a bártulajdonost védik (!), mások fel vannak háborodva a belépési tilalom miatt.

De a bárnak a rajongói oldalára is kitették ugyanezt. Ott valaki a bártulajdonos szolidaritását és civil kurázsiját dicsérte, amiért neki azok fontosabbak a profitnál.

Egy másik kommentelő viszont undorát fejezte ki, hogy az a „történelem legsötétebb idejére” és a dél-afrikai faji szegrációra emlékezteti, ahol a másként gondolkodóknak az ajtón kívül kell maradniuk.

Miután mi imádjuk az azonos mércét, alig várjuk, hogy a civil kurázsisos Ausztriában felbukkanjon egy hasonló tiltó felirat egy olyan bár előtt vagy ajtaján, amely a Van der Bellen-féléket nem engedné be.

És kíváncsian várjuk, vajon annak ugyanilyen visszafojtott, csupán a regionális osztrák sajtóban mutatkozó reakciója lenne-e, mint a söldeni ultraliberális undorbáb tulajdonos hányadékának.

Lovas István

magyaridok.hu
  • Javuló járványügyi adatok: az oltások hatása közrejátszik
    A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
  • Nemzetközi hadgyakorlat hazánkban
    Sándor Tamás, a Magyar Honvédség Parancsnokságának különleges műveleti szemlélője kedden Budapesten, a Magyar Honvédség hadikikötőjében tartott sajtótájékoztatón elmondta: a "Black Swan – Fekete Hattyú – 2021" gyakorlat egyik célja, hogy a Szolnokon kialakítandó regionális különleges műveleti parancsnokság elérje a "kezdeti műveleti képességet".
  • Az esti kijárási tilalom nem szűnik meg
    A teraszok és kerthelyiségek nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg - hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó