Védi az ellenzék Juhászt
Összezárt az ellenzék és védelmébe vette Juhász Pétert, az Együtt elnökét a bántalmazási botrányával kapcsolatban. Szigetvári Viktor, a párt országos tanácsának elnöke kijelentette: nem indítanak etikai vizsgálatot ellene. A nővédő Patent Egyesület azonban a Magyar Időkkel közölte: Juhász volt élettársával vállal szolidaritást. Hollik István kormánypárti politikus hangsúlyozta: ha a vádak igazak, Juhásznak le kell mondania minden politikai tisztségéről.
2018. február 14. 10:04

Mentegették Juhász Pétert, az Együtt elnökét Budapest 1. számú választókerületének ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltjei hétfőn késő este a Gödör klubban, a Közös Ország Mozgalom vitafórumán. Mint a Magyar Idők is megírta, a bírósági periratok szerint Juhász brutálisan bántalmazta, fogva tartotta és begyógyszerezte három nagyobb gyermeke édesanyját.

– Az elmúlt napokban rendkívül méltatlan támadások érték Juhász Pétert, és nagyon örülök, hogy végre kulturált mederben tudunk szakpolitikáról és az embereket érintő ügyekről vitatkozni – jelentette ki a pulpituson Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Juhász megköszönte a szavait.

A jobbikos Losonczy Pál közölte: pártja az Együtt elnökével szolidaritást vállaló közleményt adott ki. Volner János Jobbik-frakcióvezető közösségi oldalas posztjában hangoztatta: nem szereti Juhászt, de ha a magánéletének a nyilvánosság elé teregetéséről és a bemocskolásáról van szó, mellette fog állni. Juhász nem tért ki a vele kapcsolatos vádakra, az est további két résztvevője, V. Naszályi Márta, az MSZP–Párbeszéd jelöltje és az LMP-s Csárdi Antal hallgatott a botrányról. A Magyar Időknek az Együtt elnökével kapcsolatos híreket illető, a rendezők kérésének megfelelően írásban feltett kérdésére a jelenlévők semmit sem reagáltak.

A PestiSrácoknak az Együtt elnöke tagadni próbálta a bántalmazást, a többi négy jelölt pedig annyit mondott: meg kell várni a bíróság jogerős ítéletét. Hasonló választ kapott a híroldal a Párbeszéd sajtójától is. A Magyar Idők kérdésére Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese közölte: véget kellene vetni a Juhász elleni támadásoknak, amelyeket undorító, mocskos játéknak nevezett.

Szigetvári Viktor, az Együtt országos tanácsának elnöke a Magyar Idők megkeresésére elmondta: pártjában semmilyen belső etikai vizsgálatot nem indítanak Juhász Péter ellen, és azt sem tervezik, hogy az ügy tisztázásáig felfüggesztik elnöki tisztségéből. Nem tartja indokoltnak, hogy a nyilvánosságra került bántalmazási vád miatt másik listavezetőt válasszanak. A Hvg.hu-nak pedig kijelentette: hisz Juhásznak, aki szerinte „nem követett el semmit, amit a polgári perben próbálnak rábizonyítani”.

Az Együtt elnöke tagadja a vádakat Fotó: Bach Máté

A Magyar Idők több nő- és jogvédő szervezetet megkeresett, de a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesülettől, a Nőkért Egyesülettől és a Magyar Helsinki Bizottságtól senki nem reagált. Egyedül a Patent Egyesület válaszolt, megerősítve, hogy Juhász Péter volt élettársával már régebb óta kapcsolatban állnak. Mint írták, az asszonnyal szolidaritást vállalnak, és álláspontjuk szerint egyetlen közszereplő sem maradhat a pozíciójában, ha beigazolódik vele szemben a családon belüli erőszak vádja. Megjegyezték: felháborítónak tartják, hogy peres iratok a felek tudta és beleegyezése nélkül nyilvánosságra kerülhettek.

Megdöbbentőnek nevezte a Juhász Péterrel kapcsolatos híreket Hollik István. A Fidesz–KDNP parlamenti képviselője szerint az Együtt elnökének számos kérdésre kötelessége válaszolni, például arra: igaz-e a bírósági irat azon állítása, hogy Juhász a gyermekei előtt fogyasztott drogot.

– Ha ez igaz, akkor egyértelműen le kell mondania minden politikai tisztségéről – jelentette ki a politikus. A Hvg.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint „Juhász számára idő előtt véget ért a kampány, mostantól egy küzdelme maradt, és az a gyerekelhelyezési per”.

Juhász Attila, a Political Capital szakmai vezetője a lapnak úgy fogalmazott: „Bár minden kampányban próbálnak az ellenfeleken fogást találni, a magánéleti botrányoknak a hazai politikában nem nagyon van hatásuk, szemben az angolszász országokkal.”

magyaridok.hu
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Elkezdődött Dobrev közös ellenzéki miniszerelnök-jelölti felépítése
  Nem akármilyen egyórás propagandavideót dobott össze a Demokratikus Koalíció: zenével, vágóképekkel kísért szónoklatok, bejátszások, a műsor fénypontja pedig Dobrev Klára volt. Habár a párt hivatalos bejelentést nem tett annak kapcsán, hogy Dobrev lenne a pártnak a jelöltje egy esetleges ellenzéki előválasztáson, a videóban nagyjából minden erre utal.
 • Néhány egyszerű magatartási szabály a fertőzés ellen
  Néhány egyszerű magatartási szabály betartásával sokat tehetünk a fertőzés terjedése ellen, saját magunk és mások egészsége védelmében - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon vasárnap megjelent tájékoztatóban.
 • Az Eucharisztia iránti vágy dominálta ezt az esztendőt
  A magyaroknak Üzent Ferenc pápa a Vatikánból. A szokásos vasárnapi Úrangyala imádság után üdvözölte Ferenc pápa Magyarországot, a főpásztorokat, a híveket és mindenkit, aki hittel és örömmel várta a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust Budapesten. Ma ért volna véget a katolikus világesemény - Erdő Péter videóüzenete!
MTI Hírfelhasználó