Soros embertípust kell létrehozni
A "homo sorosensus", azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az ET emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban. Úgy fogalmaz: ez az új ember hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján. Muiznieks többször is bírálta a magyar kormányt, legutóbb a Stop Soros törvénycsomag miatt.
Utoljára frissítve: 2018. február 16. 12:27
2018. február 16. 09:31

A „Nyílt társadalom emberének születése” címmel publikált tanulmányt 2009-ben az ET emberi jogi biztosa, amelyben egy új embertípus, a “homo sorosensus” létrehozásának szükségességéről értekezik. Az Open Society című nemzetközi Soros hírlevélben úgy fogalmaz: “sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új nyílt társadalom emberét. Ez az új ember – a homo sorosensus – hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján”.

A dokumentumban Nils Muiznieks részletesen ismerteti a “Soros embertípus” személyiségjegyeit. Azt írja: a “homo sorosensus” a közép-európai egyetemen (a CEU-n), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a “Soros embertípus” nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

Tanulmányában mérleget von a Soros Alapítvány 1989 és 2009 közötti célkitűzéseivel, eredményeivel, majd leszögezi, hogy a nyitott társadalom kialakítása a vártnál hosszabb időt vesz igénybe. Azt is megállapítja, a “homo sorosensus” nem fog belovagolni a fehér lovon, végül kijelenti: nem szabad lemondani létrehozásának eszményéről. Szerinte tovább kell erősíteni egyes személyeket és csoportokat, amelyek már most is a nyílt társadalomért küzdenek, de olyanok számára is vonzóbbá kell tenni, akik dühösek, vagy kiábrándultak az átmenet miatt.

Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa

Ez a gondolatmenet is a totalitárius rendszerekével mutat rokonságot, amennyiben az új embertípus egyik jellemző vonásaként a teljes odaadást, a kritikátlanságot jelöli meg. Muiznieks sajnálatát fejezte ki, hogy Soros György hálózata még nem érte el célját, de mint jó komisszár, egyből hozzátette: „Nem szabad feladnunk azon ideált, hogy megalkossuk a homo sorosensust.”

Érdemes megemlíteni, hogy egy ilyen „homo sorosensus” dolgozott az ENSZ nagy vihart kavart legújabb migrációs javaslatán is, amely kiszélesítené a migránsok jogait, könnyebbé tenné a bevándorlást a válság sújtotta régióktól távol eső országokba. A kanadai Louise Arbour korábban a Soros György támogatását élvező, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt.

Utóbbi szervezet igazgatóságának egyébként maga Soros György is a tagja, s a kurátorok közé tartozik Alexander Soros, a milliárdos fia is. Arbour öt éven állt a kríziscsoport élén, és munkásságáért Soros György személyesen tüntette ki a Közép-európai Egyetem (CEU) Nyílt Társadalom díjával 2010-ben.

A Soros közeli emberi jogi biztos

Nils Muiznieks-nek nem ismeretlen a Soros szervezetek tevékenysége, korábban a Soros Alapítvány lettországi programigazgatója, később igazgatóságának tagja volt. Magyarországot többször is támadta a migrációval kapcsolatos álláspontja miatt. A napokban a Stop Soros törvénycsomagot kritizálta. Közleményében külön kiemelte, hogy a kormányzati retorika megbélyegez olyan, Soros György által alapított, vagy vele kapcsolatba hozható szervezeteket, amelyek “színvonalas és fontos emberi jogi munkát végeznek Magyarországon”.

A Fidesz válaszában úgy fogalmazott: Nils Muiznieks Soros György embereként támadásba lendült a Stop Soros törvénycsomag ellen, mégpedig azért, mert a jogszabály alkalmas a migráció megállítására. Halász János, a frakció szóvivője azt is hozzátette: “Ők pedig a Soros-terv részeként milliókat akarnak Európába és Magyarországra hozni, millió migránst Afrikából és a Közel-Keletről”.

Soros-párti EU-biztos igyekezett elgáncsolni a migráció elleni olasz fellépést

Az uniós megbízatása előtt a Soros-alapítvány lettországi irodájának egyik vezető tisztségét betöltő Nils Muiznieks erőteljesen támadta a római kormányt, mivel a líbiai hatóságokkal összefogva megálljt akart parancsolni a kontinensünket sújtó tömeges bevándorlásnak.

Az Európai Tanács emberi jogi biztosa a V4Report szerzője szerint fenyegetéssel is felérő kérést küldött az olasz kormánynak azzal kapcsolatban, hogy osszon meg minél több információt a líbiai hatóságokkal kötött egyezségről. Muiznieks úgy látja, hogy a hasonló alkuk veszélybe sodorják a bevándorlókat, igazságtalan bánásmódnak teszik őket. A visegrádi együttműködésre fókuszáló hírportál kioktató stílusúként jellemezte a lett EU-biztos azon megjegyzését, amelyben kétségbe vonta az olasz részvétel legitimitását a líbiai felségvizeken történő akciókban.

A líbiai partoktól indult migránsok a dél-olaszországi Salerno kikötőjében 2016. május 26-án (MTI/EPA/Cesare Abbate)

Muiznieks bevándorláspárti fellépése a multikulturalizmus iránti aktivizmusából adódik, ezt a szélsőséges nézetet az EU-n belül is előszeretettel propagálja – írja a V4Report. A bejegyzés szerzője felhívja a figyelmet, hogy az emberi jogi biztos által tanúsított magatartás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az uniós polgárok jelenetős részének kezd elege lenni a senki által meg nem választott brüsszeli bürokratákból, akik az ő képviseletük helyett a saját ideáikat űzik, amivel veszélybe sodorják Európát.

Soros embere

Portálunk számolt be arról, hogy Nils Muiznieks, EU-biztosi kinevezése előtt, 2009-ben a “homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezett egy dokumentumban. Az írásában úgy fogalmaz: ez az új ember hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján. Muiznieks többször is bírálta a magyar kormányt, legutóbb a Stop Soros törvénycsomag miatt.

hirado.hu
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Hazug és álhumánus az európai baloldal
  Álhumánus és hazug az európai baloldal által képviselt migránsbarát politika. Nem csak azért, mert saját politikai céljaikra használják fel az egyébként valóban kiszolgáltatott embereket, de egyúttal egy hamis szerepben is tetszelegnek azáltal, hogy azt sugallják, meg tudjuk oldani Afrika összes problémáját – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hölvényi György.
 • A cigányság érdekeiért tüntetett Demszky, Iványi és Mécs
  A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.
 • Besúgóként tette gördülékennyé karrierjét az Oscar-díjas „Képesi”
  Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy látja: ha Szabó István megkapja és át is veszi a díjat, ez azt jelenti, hogy egy olyan életművet díjaznak harminc évvel a kommunizmus bukása után, amelynek szerves része a besúgói tevékenység. Az elismert rendező sosem kért bocsánatot.
MTI Hírfelhasználó