Embertípus-faragás a gulág műhelyében
Az egyik esetben Vlagyimir Iljics Lenin elvtárs, a másik esetben a sikeres magyar tőzsdespekuláns, Soros György alakja emelkedik égi magaslatokba.
2018. február 20. 11:54

„Különleges anyagból vagyunk mi gyúrva” – jellemezte a kommunista embertípust a XX. század legnagyobb gonosztevője, Sztálin. „Csak” a gulágon húszmillió embert pusztított el. Meggyilkoltatta azokat, akik a típusjegyeknek nem feleltek meg.

Újabb embertípusigény mutatkozik.

A „Nyílt társadalom emberének születése” címmel publikált tanulmányt 2009-ben Nils Muiznieks, az ET emberi jogi biztosa, ebben egy új embertípus, a “homo sorosensus” létrehozásának szükségességéről értekezik. Az Open Society című nemzetközi Soros hírlevélben úgy fogalmaz: “sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új nyílt társadalom emberét. Ez az új ember – a homo sorosensus…”

Muiznieks riasztó párhuzamot mutat Sztálinnal.

Az emberi jogi biztos zavaros elméje szerint vannak magasabb rendű emberek, a homo sorosensus típusának tömege, és vannak alacsonyabb rendű emberek: az összes többi. Ez utóbbiakat átnevelő táborokba kell küldeni.

Egyfajta új gulágra – amiképp Sztálin is tette.

Azt írja: a “homo sorosensus” a közép-európai egyetemen (a CEU-n), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a “Soros embertípus” nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

Majd így folytatja:

Mi bolsevikok különös vágású emberek vagyunk. Különleges anyagból vagyunk mi gyúrva. Mi vagyunk azok, akik a nagy proletár stratéga, Lenin elvtárs seregét alkotják. Nincs magasabb rendű dolog, mint az a megtiszteltetés, hogy ehhez a sereghez tartozunk. Nincs magasabb rendű dolog, mint annak a pártnak a tagjának lenni, amelynek megalapítója és vezetője Lenin elvtárs volt.

Hoppá, ez az utóbbi bekezdés nem Muizniekstől való.

Ezek Sztálin szavai, véletlenül keveredtek össze Muiznieks elvtárs szövegével. Valószínűleg azért, mert rendkívüli a hasonlóság, nagyon könnyű összetéveszteni a két okfejtést.

És a két rögeszmét.

A legvisszataszítóbb személyi kultusz bűzlik fel mind a két fixa ideából. Az egyik esetben Vlagyimir Iljics Lenin elvtárs, a másik esetben a sikeres magyar tőzsdespekuláns, Soros György alakja emelkedik égi magaslatokba.

Ezt a förtelmes párhuzamot egyébként maga Muiznieks is meghúzza.

Ő maga használja a homo sovieticus kifejezést, amelyet Sztálin szeretett volna kifaragni, ha kell, baltával, a gulág műhelyeiben. „Ez az új ember – a homo sorosensus – hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján”.

Nem bomlik el.

Homo sivieticus ugyanis soha nem létezett, illetve azt a néhány példányt, amelyet Sztálin a környezetében barkácsolt, elpusztították önmaguk. A homo sovieticus ugyanis önmagát is irtotta, nemcsak a tömegeket.

A sztálini emberfaragás 140 millió életbe került.

Noha A kommunizmus feketekönyve „csak” 100 millió áldozatot említ, azóta folytatódott a gyilkosságsorozat, s a kommunizmus áldozatai ma túlhaladják a 140 milliót. Élő áldozatai is lettek: a 2006. október 23-ai budapesti polgárverés sérültjei is a kommunizmus áldozatai.

Védekeznünk kell az új diktatúra ellen.

Muiznieks leleplezi önmagát: „egy átmeneti időszakot követően a “Soros embertípus” nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.” Ez a terv.

Már megvalósulóban van.

Védekeznünk kell a történelem eddigi legborzalmasabb önkénye ellen.

Kovács G. Tibor
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Folytatódott a cirkusz
  Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. Több vidéki városban is szerveztek megmozdulást, azok már mind rendzavarás nélkül véget értek.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
MTI Hírfelhasználó