Janicsárképzés felsőfokon
2018. február 23. 23:39

Elit gimnázium, Apáczai napok, hétfő, 2017. április 10.

TOLERANCIA NAP

1. sáv (kiemelve az „értékesebb” előadások)
– Melegséggel kapcsolatos előadás (nem, nem hőtan!)
– Amnesty International előadása a gyűlölet-bűncselekményről
– Amnesty International Amnesty-óra
– Menedék (Migránsokat Segítő Egyesület) előadása
– Amnesty International Mi lenne ha…? előadása

2. sáv (kiemelve ismét az „értékesebb” előadások)
– Melegséggel kapcsolatos előadás (bizonyára ez sem hőtan!)
– Amnesty International előadása a gyűlölet-bűncselekményről
– Amnesty International Amnesty-óra
– Menedék (Migránsokat Segítő Egyesület) előadása
– Amnesty International Mi lenne ha…? előadása

Repetitio est mater studiorum! (Ismétlés a tudás anyja)

Bizonyára többen sejtik már, de hogy félreértés ne essék, miről folyhatott itt az „előadás” – vagy nevezzük inkább politikai agitációs propagandának? -, két példa a tematikából:

– Az Amnesty egyik célja a „Mi lenne ha…?” programjával: „Részvétel az AI ‘SOS Europe” kampányában”, magyarul: agitáció, beszervezés!
– Két meleg felnőtt (általában egy férfi és egy nő) vállalkozik arra, hogy beszélget a fiatalokkal a melegségről.

Fentiek ismeretében csodálkozik valaki, hogy nem Petőfik, inkább Gulyás-félék lépnek ki négy év után elit gimnáziumaink kapuin?

Csendben teszem fel kérdést, bár ordibálni volna kedvem:
– Mit szólnak ehhez a szülők, a tanárok, az igazgató…?

Csendben magam elé képzelem a szülőket, akik nem tudnak róla, vagy nem foglalkoznak vele (De egy sem?!), a tanárokat, akik vagy mind egy szálig behódolók, vagy nem látják, hogy agitáció folyik iskolájuk falai között, a gyermeki nyitottsággal, tudásvággyal való visszaélés, de minimum egyoldalú tájékoztatás. És egy sem veszi elő az ostort, hogy megálljt parancsoljon ezeknek, hogy kikergesse őket oktatási szentélyének falai közül?

Merthogy azokon az Amnesty-s órákon nem a határainkat megrohamozó hordák elleni védekezés, nem a papi és apáca ruhában nyilvánosan fajtalankodókkal kapcsolatos elemi felháborodás jogossága a téma, hanem az önfeladó tolerancia, a másságnak mindenek fölé helyezése, a janicsárok jogainak, befogadásuk behazudott pozitívumainak propagandája.

Csendben magam elé képzelem Eger várát, ahogy Dobó vezetésével, hatalmas véráldozat árán, sikeresen áll ellent a Magyarországot elözönlő hordának. Belegondolok, mi történt volna azzal az oskolaigazgatóval, azokkal a tanítókkal, akik az ostrom alatt a janicsár életmód elfogadására, a beözönlő hordák vezetőinek jogaira oktatta, érzékenyítette volna a várat védők gyermekeit.

El is hessentem a gondolatot, hisz más időket élünk!

De hogy egy tanár sincs két elit gimnáziumunkban, az Apáczaiban és a Fazekasban, aki azt mondja elég?! És még olyan se, ki azt kiálltja, hallgattassék meg a másik fél is? (...)

 

Janicsárképzés az elitgimnáziumokban

magyaridok.hu
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Konferencia - a nagy nemzetek mellett nagy gondolatokra is szükség van
  Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
MTI Hírfelhasználó