Janicsárképzés felsőfokon
2018. február 23. 23:39

Elit gimnázium, Apáczai napok, hétfő, 2017. április 10.

TOLERANCIA NAP

1. sáv (kiemelve az „értékesebb” előadások)
– Melegséggel kapcsolatos előadás (nem, nem hőtan!)
– Amnesty International előadása a gyűlölet-bűncselekményről
– Amnesty International Amnesty-óra
– Menedék (Migránsokat Segítő Egyesület) előadása
– Amnesty International Mi lenne ha…? előadása

2. sáv (kiemelve ismét az „értékesebb” előadások)
– Melegséggel kapcsolatos előadás (bizonyára ez sem hőtan!)
– Amnesty International előadása a gyűlölet-bűncselekményről
– Amnesty International Amnesty-óra
– Menedék (Migránsokat Segítő Egyesület) előadása
– Amnesty International Mi lenne ha…? előadása

Repetitio est mater studiorum! (Ismétlés a tudás anyja)

Bizonyára többen sejtik már, de hogy félreértés ne essék, miről folyhatott itt az „előadás” – vagy nevezzük inkább politikai agitációs propagandának? -, két példa a tematikából:

– Az Amnesty egyik célja a „Mi lenne ha…?” programjával: „Részvétel az AI ‘SOS Europe” kampányában”, magyarul: agitáció, beszervezés!
– Két meleg felnőtt (általában egy férfi és egy nő) vállalkozik arra, hogy beszélget a fiatalokkal a melegségről.

Fentiek ismeretében csodálkozik valaki, hogy nem Petőfik, inkább Gulyás-félék lépnek ki négy év után elit gimnáziumaink kapuin?

Csendben teszem fel kérdést, bár ordibálni volna kedvem:
– Mit szólnak ehhez a szülők, a tanárok, az igazgató…?

Csendben magam elé képzelem a szülőket, akik nem tudnak róla, vagy nem foglalkoznak vele (De egy sem?!), a tanárokat, akik vagy mind egy szálig behódolók, vagy nem látják, hogy agitáció folyik iskolájuk falai között, a gyermeki nyitottsággal, tudásvággyal való visszaélés, de minimum egyoldalú tájékoztatás. És egy sem veszi elő az ostort, hogy megálljt parancsoljon ezeknek, hogy kikergesse őket oktatási szentélyének falai közül?

Merthogy azokon az Amnesty-s órákon nem a határainkat megrohamozó hordák elleni védekezés, nem a papi és apáca ruhában nyilvánosan fajtalankodókkal kapcsolatos elemi felháborodás jogossága a téma, hanem az önfeladó tolerancia, a másságnak mindenek fölé helyezése, a janicsárok jogainak, befogadásuk behazudott pozitívumainak propagandája.

Csendben magam elé képzelem Eger várát, ahogy Dobó vezetésével, hatalmas véráldozat árán, sikeresen áll ellent a Magyarországot elözönlő hordának. Belegondolok, mi történt volna azzal az oskolaigazgatóval, azokkal a tanítókkal, akik az ostrom alatt a janicsár életmód elfogadására, a beözönlő hordák vezetőinek jogaira oktatta, érzékenyítette volna a várat védők gyermekeit.

El is hessentem a gondolatot, hisz más időket élünk!

De hogy egy tanár sincs két elit gimnáziumunkban, az Apáczaiban és a Fazekasban, aki azt mondja elég?! És még olyan se, ki azt kiálltja, hallgattassék meg a másik fél is? (...)

 

Janicsárképzés az elitgimnáziumokban

magyaridok.hu
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó