Kaiser: Szeretem Magyarországot
Hans Kaiser, a németországi Türingia korábbi tartományi minisztere Izsákon beszélt a hosszú évek alatt szerzett benyomásairól.
2018. február 28. 14:33

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének a kíséretében érkezett a városházára, ahol a magyar politikus mutatta be az érdeklődőknek a német közéleti személyiséget. Hans Kaiser hét éven át élt Magyarországon, ahol a Konrad Adenauer Alapítvány munkáját vezette. A németországi CDU politikus a Lakitelek Népfőiskolán rendezett Konrad Adenauer kollégium egyik fő előadója volt, aki negyedévente látogatott az intézménybe előadásokat tartani. A politikus, a szülőföldjén jól ismert személyiség, akinek ma is komolyan adnak a véleményére – hangsúlyozta Lezsák Sándor. A magyar kormány álláspontját érti és támogatja több kérdésben is.

A vendég Miért szeretem Magyarországot címmel tartott előadást. Kifejtette, hogy nagyon sok érték köti össze a két népet. Szent István felesége Gizella királynő bajor volt. II. András magyar király lányának Szent Erzsébetnek az emléke a mai napig él a türingiai hívők emlékezetében. Mint mondta, csodálja a magyar történelmet, a zenénket és azt, hogy a magyar nép szabadságszerető nemzet. A németek sosem felejtik el azt, hogy Sopronnál megnyílt a vasfüggöny a németek előtt.

baon.hu
MTI Hírfelhasználó