Újra lesz Budapest–Debrecen repülőjárat
Idén nyáron a tavalyinál egymillióval több utas indulhat Ferihegyről: újra lesznek közvetlen járatok az amerikai kontinensre, fapados repül Jordániába, a Travel Service pedig egy kanyarral Budapestről és Debrecenből is összeszedi a spanyol tengerpartra indulókat.
2018. február 27. 10:22

Miközben a hétvégi városnézések és rövid munkalátogatások területén egyértelmű a diszkontjáratok előnye, az interkontinentális utak vagy hosszabb családi nyaralások esetében továbbra is van létjogosultságuk a hagyományos légitársaságoknak. Sajátos műfaj a charterjáratoké, amelyek csak az utazási irodák ajánlatai révén érhetők el, szolgáltatásukban és áraikban pedig a hagyományos légi fuvarozók közé sorolhatók.

Hazánkban a piacvezető ezen a területen a Travel Service, amely idén nyáron több új útvonalat repül Budapestről: az albán Tiranát vagy az egyiptomi Marsza Alamot. Kínálatukban lesz egy különlegesség: Budapestről és Debrecenből viszik a Costa Brava kedvelőit Barcelonába, de úgy, hogy a budapesti bázisról először egy rövid, 30 perces járattal átrepülnek Debrecenbe, s onnan Spanyolországba. Ez akár magyar belföldi járatként is értelmezhető.

 

A két város közötti út fél óra alatt megtehető Fotó: Seres Gábor

A perzsa állam nyitási politikájának újabb kézzelfogható jeleként márciusban megjelenik Ferihegyen az Iran Air, a légitársaság járatai október végéig hetente egy alkalommal repülnek Teheránból Budapestre és vissza. Ugyancsak egzotikusnak tekinthető célpontra, Jordániába indít járatot idén a Ryanair Ferihegyről, a gépek hetente kétszer közlekednek Ammanba. A marokkói állami légitársaság, a Royal Air Maroc érdeklődik a Casablanca–Budapest útvonal iránt. A Wizz Air márciusban a norvégiai Stavanger városába heti két, Athénba heti négy járatot indít, a Budapest–Bázel útvonalon pedig heti ötször lehet eljutni a légitársasággal.

Összességében elmondható, hogy 2018 nyarán egymillióval több ülőhelyet kínálnak a légitársaságok a Budapestről induló járatokon, mint a tavalyi év azonos időszakában. A Wizz Air és a Ryanair öt új útvonalat jelentett be, és tavasszal indulnak a magyar fővárosból az Észak-Amerikába közlekedő közvetlen járatok a LOT és az American Airlines színeiben New Yorkba, Chicagóba és Philadelphiába.

magyaridok.hu
MTI Hírfelhasználó