Migránsspecifikus szakmai műhelysorozat Zuglóban
A migrációval kapcsolatos fogalmak és szabályozások, valamint a migráció lélektana is a témája az úgynevezett migráns specifikus szakmai műhelysorozatnak, amelyet a Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület indított. A tréningeket a Karácsony Gergely vezette XIV. kerületi önkormányzat egyik háttérintézményében tartják. A Fidesz szerint Karácsony Gergely már bizonyította, hogy nem állna a Soros-terv útjába – hangzott el az M1 Híradójában.
2018. február 27. 18:56

Migránsspecifikus szakmai műhelysorozatot indított a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület. A hatalkalmas – előadásokkal és filmvetítésekkel egybekötött – műhelysorozatnak a Karácsony Gergely vezette XIV. kerületi önkormányzat egyik háttérintézménye, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ ad helyet. Az előadások témái között szó lesz például a migrációval kapcsolatos magyarországi fogalmakról és szabályozásokról és a migráció lélektanáról is.

Az M1 Híradója szerette volna meghallgatni az első ilyen előadást és beszámolni az ott elhangzottakról, de a stábot nem engedték forgatni, így az sem derült ki, hogy kik vesznek részt a műhelysorozat első előadásán és kik az előadók.

 

Karácsony polgármesterként sem állna a Soros-terv útjába

Karácsony Gergely nemcsak a kerítést bontaná le, hanem az általa vezetett zuglói önkormányzatnál olyan migránsbarát javaslatok is születnek, illetve olyan rendezvényeket is tartanak, amelyek lényegében a Soros-tervhez tartoznak – ezt már a Fidesz országgyűlési képviselője mondta el.

Budai Gyula emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely volt az, aki 2015-ben a migránsválság kezdetekor, elsőként ajánlott fel ingatlanokat a bevándorlókat segítő szervezeteknek, és felszólította az önkormányzatokat, hogy újítsák fel, nyissák meg a laktanyákat, és helyezzék el ott a migránsokat.

A kormánypárti politikus megjegyezte: teljesen egyértelmű, Karácsony Gergely tanácsadó testületei tele vannak Soros embereivel, ő maga is Soros embere és együtt akarják lebontani a kerítést, együtt akarják végrehajtani a kvótát, megvalósítani a Soros-tervet.

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnökjelöltje, Zugló polgármestere (MTI-fotó)

Szél Bernadett is az egyesületnél dolgozott

Kitért arra is, hogy kedden kezdődik Zuglóban egy olyan több hónapos migránsbarát rendezvénysorozat, amelyet az a Menedék Egyesület szervez, ahol korábban Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje is dolgozott. Az egyesület vezetője pedig azt mondta, hogy a migránsok jobbak, mint a magyarok – idézte fel Buda Gyula.

„Szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzánk, akik jobbak, mint a hazai népesség” – ezt mondta még 2015-ben, vagyis a migrációs válság csúcsán a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület felügyelőbizottságának elnöke.

Melegh Attila az Origónak beszélt arról, hogy a bevándorlók jobbak mint a magyarok, Magyarország pedig jól járna azzal, ha befogadná a migránsokat. Szerinte a bevándorlók jót tennének a gazdaságnak, orvosolnák a népességfogyást, és feltöltenék a hiányszakmákat is.

A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület egyébként nem először tart úgynevezett érzékenyítő tréninget. Több hírportál is megírta, hogy korábban Soros György alapítványainak támogatásával tartott ilyen előadásokat. 2015-ben például több mint 5 millió forintot kaptak egy Soros-alapítványtól.

hirado.hu - M1 Hiradó
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Szellemi végvárrendszer: megújuló erősség
  Virág Zsoltnak, a Miniszterelnökség Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztosnak tett föl kérdéseket a Gondola.
 • Simicskó: a haza védelme nemzeti ügy
  A haza védelme nemzeti ügy, "mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk" - hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban.
 • Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet
  Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet - hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó