Nemzetpolitika - szorítóban
Gecse Géza könyvbemutatója a RETÖRKI-ben.
A két vendég: Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója és Menyhárt József, a MKP elnöke.
2018. március 3. 18:01

A Kárpát-medencében magyarokat sújtó és máig feldolgozatlan, a kötetben is érintett kérdésekről Bíró Zoltánnal, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) főigazgatójával és Menyhárt Józseffel, a Magyar Koalíció Pártja elnökével beszélget a Nemzetpolitika – szorítóban Aspektus – határok nélkül 2002-2017 című könyv szerzője, Gecse Géza.

A találkozóra meghívót kapott Hahn-Seidel Alida és Juhász Imre, a Benes-dekrétumok ügyében 2012-ben benyújtott petíció két szerzője, Krivánszky Miklós, az MKDSZ alelnöke, a DALESZ vezetője, aki 2002 óta szorgalmazza a csehországi kényszermunkára hurcolt magyarok kárpótlását, Csáky Pál, az MKP európai parlamenti képviselője és Fülöp Mihály, aki a vitaestek során 2002-től napjainkig többször is foglalkozott nemcsak a Benes-dekrétumok, hanem a felvidéki magyarságot sújtó összes 1945 utáni diszkriminatív intézkedés szomorú aktualitásával.

Helyszín: a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) konferenciaterme (1062 Budapest, Andrássy út 100.) Időpont: 2018. március 7. szerda 15.00 - Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

gondola
MTI Hírfelhasználó