A választásnak a bevándorlás a fő kérdése
Az áprilisi parlamenti választásnak a bevándorlás a fő kérdése, vagyis az, hogy Magyarország bevándorlóország lesz vagy megmarad magyarnak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Fidesz hódmezővásárhelyi egyéni képviselőjelöltje a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2018. március 4. 11:23

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter  beszélt arról, hogy mit érzett a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményének kihirdetése utáni pillanatokban. Beszélt az április 8-i szavazás nagy tétjeiről, és azt is elmondta, hogy ő maga a továbbiakban milyen módon szándékozik az ország javát szolgálni.

Annak ellenére, hogy nem a fideszes polgármester-jelölt nyert Hódmezővásárhelyen múlt vasárnap, Lázár János a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kiemelte: Hegedűs Zoltán nagyon jól szerepelt, hiszen majdnem tízezer szavazatot szerzett, míg az összes többi párt csak úgy tudott győzni, hogy mindannyian beálltak egy jelölt mögé. Hozzátette: aznap úgy gondolták, hogy a vásárhelyiek polgármestert keresnek, de az önkormányzati voksolás valahogy átalakult egy parlamenti választás első fordulójává.

 

Lázár János. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A miniszter arról is beszélt, hogy a múlt vasárnapi egy nagyon nehéz estének bizonyult számára. „A fájdalom nagyobb volt, mint a meglepetés. (…) az embernek gyorsan talpra kell állni, egy közösségben az ember nem engedheti meg, hogy a társait és a harcostársait meg a barátait magára hagyja” – vonta le a polgármester-választás tanulságait. Lázár János hangsúlyozta, húsz éve arra szövetkeztek, hogy Hódmezővásárhelyet egy jobb hellyé, európai minőségű várossá teszik.

A rendszerváltás idején a Fidesz pedig azért jött létre, hogy Magyarországon demokrácia jöhessen létre, ami a miniszter szerint ez esetben azt jelenti, hogy „az eredményt tudomásul vesszük, gratulálunk a győztesnek és fölajánljuk az együttműködésünket”. Lázár János szerint „ezzel véget ért a vasárnap este”. Az eset kapcsán még megjegyezte, hogy az új polgármester „próbál bennünket gáncsolni és támadni, de mi együttműködni szeretnénk, mert szeretjük a városunkat, és azt gondolom, hogy a fideszeseknek első Hódmezővásárhely meg első Magyarország”.

Április 8.: Bevándorlóország vagy magyar Magyarország?

A miniszter leszögezte: az eredményt nem szabad alábecsülni, és ezért mindenkinek észre kell venni, hogy van tétje a parlamenti választásoknak. Április 8-án fog eldőlni, hogy „bevándorlóország, vagy magyar Magyarország lesz a hazánk, és hogy azok kapnak-e bizalmat, akik képesek jobbá tenni az országot a teljesítményükkel és a munkájukkal, vagy azok, akik csak szövegelnek” – hangsúlyozta.

Lázár János szerint kétfajta politikus van ma Magyarországon, az egyik bevándorlópárti, a másik bevándorlóellenes. Magát a bevándorlásellenes politikusok közé sorolta, és arról is beszélt, hogy ha megkapja a bizalmat a választópolgároktól, akkor Magyarország függetlenségéért, szuverenitásáért fog dolgozni.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

„Tizenhat éve vagyok parlamenti képviselő. Biztos van olyan, ami tetszik a választópolgároknak, amit csináltam, és van, ami nem. Ezzel szembe kell nézni, azt kell lássák, hogy a hibánkkal együtt is az elmúlt nyolc esztendőben arra tettük föl a munkánkat és az eskünket, hogy ennek az országnak a függetlenségét megőrizzük, sőt megerősítsük, mások pedig azért dolgoznak gőzerővel,  különböző háttérhatalmak és nagy emberek pénzéből, hogy ez egy gyengébb ország legyen, gyengébb nemzet legyen, gyengébb közösség legyen. Ez a vízválasztó” – vélekedett.

Jut pénz béremelésre, nyugdíjemelésre, és fejlesztésekre

Nagyjából egy éve a politikus azt mondta, hogy a választás kampányfinisében az ellenzéki pártok csak a korrupcióba fognak tudni belekapaszkodni, és ez beigazolódni látszik. Lázár János azt mondta, komoly előjelei voltak ennek.

„A magyar ellenzéki pártok képviselői meg háttéremberei zúdítják a feljelentéseket az EU asztalára, mert azt remélik, hogy ott a velünk szembenállók, vagy azok, akik a Gyurcsány-kormány alkalmazottjai voltak, és most Brüsszelben magyarként az EB alkalmazottai, azok majd eljárásokat kezdeményeznek Magyarországgal szemben” – fejtette ki.

A politikus a feljelentésekről úgy vélekedett: amelyik városnak jól megy, amelyik országnak van pénze, ahol gazdasági fejlődés van, vagy amelyik országban nincs államháztartási hiány, valószínűleg jóval kisebb korrupció van, mint amikor nincs pénz nyugdíjemelésre, vagy amikor nincs pénz béremelésre. Hangsúlyozta: 2002 és 2010 között látszott, hogy van korrupció az országban, hiszen „üres volt az államkassza, nem volt pénz, mert szétlopták”.

„Most azért van pénz az államkasszában, mert mi nem lopjuk el. Ez ilyen egyszerű” – kommentálta Lázár János. Megjegyezte, ennél sokkal látványosabb, hogy soha ekkora nem volt az állami vagyon a rendszerváltozás óta. Példának hozta, hogy 2010 után a kormánypártok nagyjából 3-4 ezer milliárd forintnyi állami vagyont vásároltak vissza, emellett  az államkasszában nincs hiány, továbbá jut pénz béremelésre, nyugdíjemelésre, és fejlesztésekre. „Hogyha a pénz eltűnne, miből lenne mindezen fejlesztés?” – kérdezte.

„Az ellenzék csak sunnyogott”

Arról is beszélt, hogy Magyaroszágot az elmúlt években sikeresen megvédték, és úgy vélte, az sem mellékes, hogy az ellenzéki pártok nemcsak nem segítettek ebben, hanem csak „sunnyogtak”.

Migránsok a vajdasági oldalon a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

„Mi építettünk kerítést, senki nem segített, egyik ellenzéki párt sem. Mi voltunk azok, akik megállítottuk a bevándorlást, mi voltunk azok, akik megakadályozzuk, hogy bevándorlók jöjjenek. Az ellenzéki politikai erők közül a parlamenti képviselők pedig csak sunnyognak. Nem csinálnak semmit. Sőt, valóban, Soros György, akinek világmegváltó tervei között az egyik legfontosabb, hogy a nemzetállamokat fölszámolja, nyilvánvalóan pénzeli közvetve és közvetlenül is a magyar ellenzék számos képviselőjét. Az a kérdés 2018. április 8-án, hogy ki alakít kormányt Magyarországon. Soros György, vagy a magyar emberek, akik nem akarnak bevándorlást” – summázta Lázár János.

Beszélt arról is, hogy a baloldali politikusok által okozott károkat a Fidesz téríti meg, példának hozta Czeglédy-ügyet, vagy hogy a kormánypártok kártalanítják a Szeviép károsultakat is. Megjegyezte, hogy a Fidesz krédója, hogy az országban legyen demokrácia, legyen szabadság, és legyenek méltányos, fair viszonyok.

„Ha az igazságszolgáltatás képtelen igazságot szolgáltatni – például ebben a szegedi ügyben hosszú évek óta egy lépés nem történik –, akkor nekünk, a kormányzatnak segítenünk kell annak az 500 vállalkozónak, akiket Szeged városa a Szeviép nevű céggel együtt károsított meg 11 milliárd forint értékben. Én azt gondolom, hogy nagyon fontos, h az emberek azt érezzék, hogy bár az igazságszolgáltatás késésben van, de az igazságot soha nem lehet feladni. A Fidesznek mindig az igazság oldalán kell állni, és az igazságért kell küzdenie” – zárta szavait Lázár János.

hirado.hu - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Az Antifa bolsevik szervezet, fasiszta taktikával
  William Barr amerikai igazságügyi miniszter vasárnapi Fox News-interjújában kelt kit az Antifa ellen, kijelentve, hogy a mainstream - fősodor - média által támogatott mozgalom lényegében a bolsevizmussal azonosítható, munkamódszerük pedig fasiszta.
 • Gyurcsányi furfang, Fekete-Győr vergődés
  Gyurcsány egy egyszerű trükkel leszerelte a momentumos követeléseket. Fekete-Győrék nevetségesen kapálóznak a gátlástalan DK-elnök hálójában.
 • Pannonhalma ihleti a Notre-Dame újjáépítését
  Hatalmas megtiszteltetés érte a pannonhalmi bencés közösséget: Michel Aupetit párizsi érsek vezetésével augusztus 7-én azért érkezett egy ötfős küldöttség a főapátságba, hogy megtekintse a nyolc éve felújított bazilikát, és a tavaly áprilisi tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame belső újjáépítéséhez inspirációkat nyerjen.
MTI Hírfelhasználó