Másfél bites lángelme elemez
2018. március 5. 23:02

Bár óvatosságra adhatna okot, hogy Donald Trumpot is úgy ünnepelték, mint a messiást, majd az amerikai választások után csak úgy záporoztak a pofonok az Orbán-kormány felé. Egészen addig, hogy a legújabb hírek szerint Orbánt és szűk körét lehet, hogy ki is tiltják Amerikából. De szintén jó példa lehet az osztrák választás utáni kormánypárti öröm, mely után Orbánnak be kellett Bécsbe kuncsorognia magát Sebastian Kurz-hoz, hogy az kikosarazza a V4-es tervével. Erre mondják, hogy "házhoz ment a pofonért". Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a fideszes szavazók semmiből sem tanultak, most éppen a maffiavádakkal illetett Berlusconit ünneplik.

Pedig az előrejelzések szerint egyetlen pártnak sem lesz kormányképes többsége a vasárnapi olasz képviselőházi és szenátusi választások után. A rivális Luigi Di Maio vezette Öt Csillag Mozgalom lesz a legnagyobb önálló párt.

A Berlusconi vezette pártszövetség szerezheti a legtöbb mandátumot, jóllehet a Forza Italia jóval kevesebb szavazatot kapott, mint az Északi Liga, amely, megelőzve a 81 éves politikus pártját, ezáltal a jobboldal vezető erejévé válhat. Így Orbán nagy haverja - szemben a hazai kormánypropagandában hangoztatott hurráoptimizmussal - a 14 százalékot bezsebelő Berlusconi mutogathatja szokásos műfogsoros mosolyát, viszont egyáltalán nem tekintheti magát a választások győztesének. Sőt…

B. Ferenc Attila: Az egybites fideszesek megint úgy örülnek egy külföldi választásnak, mintha a sajátjuk lenne

zsúrpubi.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Folytatódott a cirkusz
  Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. Több vidéki városban is szerveztek megmozdulást, azok már mind rendzavarás nélkül véget értek.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
MTI Hírfelhasználó