Ágika kisöpri a Fideszt
2018. március 7. 23:48

Kunhalmi szerint valami nagyon eltört a hódmezővásárhelyi időközi választás óta, ezt a saját kerületében is tapasztalja. A politikus szerint egyértelműen kormányváltó hangulat van az országban.

Az MSZP politikusa az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott: Lázár Jánoson látszik a legjobban, hogy valami eltört az ellenzéki győzelem óta. Szerinte a bécsi migránsokkal riogató videó is azt bizonyítja, hogy kompenzálni akar a miniszter, de „túltolja egy kicsit”.

Kunhalmi az összellenzéki összefogással kapcsolatban elmondta: nem változott a vélemény a jobbikról, és Márki-Zay Péter győzelme után Dúró Dóra is egyből kijelentette: nem működnek együtt egy párttal sem. Ezt követően azonban Vona Gábor az ATV Húzós című műsorában kijelentette: az LMP-vel és a Momentummal hajlandóak lebbébek együttműködni. A szocialista politikus szerint a Jobbik is összezavarodott Hódmezővásárhely után.

Azt ugyanakkor leszögezte: Hódmezővásárhelyen volt egy „félrenézés”, de ez nem azt jelenti, hogy összefogtak Vonáékkal, és véleménye szerint több ilyen nem lesz.

Az LMP-vel kapcsolatba kijelentette: „nagy politikai tett”, ha a párt valóban felülbírálta a korábbi álláspontját, miszerint csak a saját pártjukra koncentrálnak. „Bölcsnek tartom az LMP-t, bíztató, hogy elindultak a tárgyalási folyamatok” – tette hozzá, és elárulta: az összes körzetről tárgyalnak, nem csak az övéről. (...)

Hozzátette: átszavazásokkal talán egyedül is be tudná húzni a körzetet, de ha segít neki az LMP, akkor egészen biztosan „kisöpri” a Fideszt. „Itt az esély, leváltsuk a Fideszt, mindent meg kell tenni ennek érdekében” – magyarázta, és hozzátette: kormányváltó hangulat van az egész országban, Hódmezővásárhely óta egy sor tabu ledőlt. „Most kell az ellenzéknek rákapcsolni. Most kell megkötni a megállapodást, nem finnyáskodni” – szögezte le.

Kunhalmi: Ha segít az LMP, kisöpröm a Fideszt

atv.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Folytatódott a cirkusz
  Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. Több vidéki városban is szerveztek megmozdulást, azok már mind rendzavarás nélkül véget értek.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
MTI Hírfelhasználó