Karácsony Manchesterben is segít
2018. március 10. 23:47

A több tízezer magyarnak otthont adó Manchesterben járt Karácsony Gergely, útjáról az MTI-nek nyilatkozott a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Beszámolt arról, hogy tárgyaltak a manchesteri városvezetés külkapcsolatokért felelős helyettes vezetőjével, akitől azt kérték, hívják fel a manchesteri magyarok figyelmét a helyi sajtóban arra, március 31-ig regisztrálhatnak a választáson történő voksolásra.

Karácsony Gergely szerint ugyanis a külföldön dolgozó magyarok többségének nem biztosított a levélben történő szavazás és azt tapasztalják, hogy a Nemzeti Választási Iroda nem érzi fontosnak, hogy a korlátozott jogi lehetőségeikkel a választópolgárok mégis csak élni tudjanak.

A Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint új nemzetpolitikára is szükség lenne, hogy az ország ne veszítse el végleg a kapcsolatot azokkal a családokkal, akik külföldön dolgoznak. Ennek azonban a minimumfeltétele az, hogy megkönnyítsék a választójog gyakorlását.

Az ellenzéki politikus szerint a külföldön élő magyar közösségek nemzeti kötődését különféle kulturális, oktatási programok támogatásával is segíteni kellene.

Nemcsak a kárpát-medencei magyarságnak kell fontosnak lennie a mindenkori kormánynak, hanem azok is, akik az elmúlt években hagyták el az országot – hangsúlyozta.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője emlékeztetett arra, kampányt indított Európa több országában, hogy a szavazáson történő regisztrációra biztassa a magyarokat. (...)

Karácsony Gergely arra kérte a manchesteri városvezetést, segítse az ott élő magyarokat a szavazásnál

merce.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Tovább tart az erőszak – ismét rendőrökre támadtak az ellenzéki tüntetők
  A Munka Törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek csütörtök este Budapesten. A demonstráció több órán át békésen zajlott, de este a Budapesti Rendőr-főkapitányság már azt közölte: a tüntetők agresszívvé váltak, ködgyertyát dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna-díjat
  A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna Televízió által alapított, idén hetedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó