Gyurcsány rátenné a kezét a fizetésekre?
2018. március 12. 10:13

Fenekestül forgatnák fel az adórendszert az ellenzéki pártok, ha győzedelmeskednének az áprilisi országgyűlési voksoláson – derül ki a mérhető társadalmi támogatással rendelkező ellenzéki pártok választási programjából. Az elképzelések között vagyonadóról is szó esik, a leghajmeresztőbb ötlettel mégis Gyurcsány Ferenc pártja állt elő.

(...)

A Sokak Magyarországa című irat 2017-es verziójában az olvasható, hogy a „NAV hivatalból, hatóságból alakuljon Adóügyi Szolgálattá (ASZ)”. Majd később ehhez hozzáteszik, hogy „a munkavállalók kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében a munkáltató valamennyi alkalmazottja bruttó bérköltségét az Adóügyi Szolgálatnak utalja át – térítésmentesen. A munkavállaló az adók és járulékok levonása, illetve a családi kedvezmény érvényesítése utáni nettó bért, azonnali átutalással az ASZ-tól kapja meg.”

A szöveg leginkább úgy értelmezhető, hogy a munkáltatók nem a dolgozóknak utalnák át a fizetést, hanem a kormány irányítása alatt álló adóügyi szervezetnek, s majd az fizetné ki a bért.

Egyelőre talányos, milyen érdeke fűződne bármely politikai szereplőnek ahhoz, hogy a fizetéseket az adóhivatalnak fizessék be a vállalkozások, és ne azoknak, akik megkeresték.

Magyar Idők, 2018. március 12.
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Tovább tart az erőszak – ismét rendőrökre támadtak az ellenzéki tüntetők
  A Munka Törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek csütörtök este Budapesten. A demonstráció több órán át békésen zajlott, de este a Budapesti Rendőr-főkapitányság már azt közölte: a tüntetők agresszívvé váltak, ködgyertyát dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.
 • Szigorodhatnak a fegyelmi szabályok az Országgyűlésben
  Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. A házelnök úgy látja, a történtek felvetik annak igényét, hogy áttekintsék a parlamenti fegyelmi rendelkezéseket.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó