Szélsőségesen elferdült helyzet
Mint a korábbi években is, 2017-ben Németországban több menedékkérő ügyében döntöttek, mint az Európai Unió többi 27 tagállamában.
2018. március 19. 21:58

Tavaly Németország több menedékkérelem ügyében döntött, mint az egész EU

A Német Szövetségi Köztársaság a migrációs válság negyedik évében sem tudott utat találni, hogy a folyamatosan fennálló, „szélsőségesen elferdült helyzetet” megszüntesse, szögezi le bevezetőjében a német Die Welt napilap igen rosszalló hangon arról írt cikkében, amelynek lényegét gúnyosan így fejezte ki: „”Amikor a bevándorlók befogadásáról van szó, az európai jelszó így hangzik: Németország az első”.

Mint a korábbi években is, 2017-ben Németországban több menedékkérő ügyében döntöttek, mint az Európai Unió többi 27 tagállamában.

Az európai statisztikai hivatal, az Eurostat adatai szerint az elmúlt évben Németországban 524 185 ilyen esetben döntöttek, míg a többi uniós tagországban összesen 435 070 esetben.

Csehország és Spanyolország nem szolgáltatott adatot erről, de ott az elmúlt években sohasem döntöttek összesen 12 000-nél több menedékkérelemről. A második Franciaország volt 111 445 döntéssel. Őt Olaszország követte 78 235, majd Svédország 61 065 döntéssel. Azután következett Ausztria 27 700 döntéssel.

Berlin már a negyedik éve képtelen utat találni ahhoz, hogy ezt a torz helyzetet megszüntesse.

Az új koalíció is tartja magát ehhez a kurzushoz, azaz, hogy minden olyan külföldit beenged, aki azt állítja, védelemre szorul.

Ezt teszi, noha nagyon bizarr, hogy egy Svájcból vagy Franciaországból Németországba beutazó embernek az üldöztetés elől való védelemre lenne szüksége.

Lovas István

magyaridok.hu
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó