Kormányváltó hangulat
Ne kicsinyeskedjünk: a reális cél az ellenzéki 5/6-od!
2018. március 21. 10:40

Olvasom, hogy az ellenzéki pártok vasárnapra időzített egyeztetésén nem történt semmi. Ez is valami – vélekedett utóbb Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, aki rövid, ám meglepően messzire tekintő összegzésében elmondta: a maga részéről igen örül, hogy a demokratikus pártoknak végre sikerült közös asztalhoz ülniük. Nos, mi is igen örülünk, valóban nagy eredmény ez így szűk pár héttel az országos választások előtt; boldog az az asztal, amelyhez leültek. Igaz, Szél Bernadett pár perccel később már nem volt hajlandó a találkozónak otthont adó DK színei előtt sajtótájékoztatni, s ez alkalmasint azt a sanda gyanút is felébreszthette az egyszeri választópolgár szívében, hogy a semminél talán némileg kevesebb történt az egyeztetésen, a kialakult helyzet valójában egészen természetesnek mondható. Elvégre az LMP elnökasszonya asztalhoz lett meghívva, nem pedig gyanús, nyomtatott arcok meg pártlogók kusza háttere elé, ahol asztalnak, székeknek ugyebár nyoma sincsen.

A Jobbik egyébként nem tette tiszteletét, pedig nagyon hívták. Demszky Gábor ellenben, akit ugyan nem hívtak, ám aki ennek ellenére el se ment az egyeztetésre, kedvesen üzent az összegyűlteknek. Úgy morálisan, mint ortográfiailag azt írta a Facebookon: „Szélütött Berni azért hadakozik, hogy a Jobbikot szalonképessé tegye, gyalázatos színvallás”.

Juhász Péter nagyjából ezzel egy időben kikérte magának, azután mindenkit határozottan felszólított.

Hanem a nap magasan legvidámabb hírét végül mégis az LMP-s Vágó Gábornak köszönhettük, aki szerint a tanácskozás házigazdái bizony súlyosan spicces állapotban, kevésbé szofisztikáltan mondva: tajtrészegen várták a meghívott pártok buzgó, asztalra éhező képviselőit. Ami tényleg csak azért tűnik nagy és komoly bajnak, mert az ember tajtrészegen még öntestét sem feltétlenül képes a kellő színvonalon koordinálni, nemhogy a nemzetét, amely egy jóval nagyobb test, meg számottevően bonyolultabb is, ráadásul mindenféle gyanútlan, pisla lények laknak benne. Vágó Gábor rosszindulatú megjegyzésére a DK-s házigazdák, bizonyos Molnár Csaba és Gyurcsány Ferenc közleményben reagáltak, melyben erélyes hangon kijelentették: becsületükben sértve érzik magukat, és készek jogi elégtételt venni demokratikus tárgyalópartnerükön, szóval beperelik őt. Azt egyelőre nem lehet tudni, mindez milyen mélységben befolyásolja a tanácskozás során elért eredményeket, ti. az asztalt és a székeket, de gyanítjuk, hogy a maga nemében eléggé.

Egyébként Karácsony Gergely szerint mindez csupán „a folyamat kezdete”. Aha.

 
Mi lesz itt, ha úgy istenigazából belejönnek?
 
Johannes blog
 
gondola
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • Orbán: Európa a nemzetek hazája
  Európa a nemzetek hazája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál tartott ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott: akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, mind bevándorláspártiak.
 • A hétköznapok adta helytállás dicsősége
  Erich Lessing, Burghardt Ferenc, Fényes Tamás, Tóth László, Horling Róbert, Munk Tamás és Mező Sándor felbecsülhetetlen értékű kortörténeti felvételei az MTVA archívumának válogatásában.
 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt
  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.
MTI Hírfelhasználó